Το Hollywood κατά της θανατικής ποινής. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Hollywood κατά της θανατικής ποινής.

Ειδήσεις | 24-3-2014 |

Στις 9 Μαρτίου το CNN άρχισε να προβάλει μία τηλεοπτική σειρά ντοκιμανταίρ, τα “Death Row Stories”, μία σειρά στην οποία μελετιούνται υποθέσεις με κατάληξη την θανατική ποινή και το κατά πόσο το σωφρονιστικό σύστημα των Η.Π.Α. “δουλεύει”.

Στην παραγωγοί του Project εμπλέκονται τα ονόματα των Alex Gibney και Robert Redford, και την αφήγηση κρατά, η υποψήφια για Oscar, για το Dead Man Walking (πιο σχετική ταινία με το αντικείμενο δεν υπάρχει), Susan Sarandon.

Σε κείμενο των τριών αυτών προσώπων στο περιοδικό Salon, προσπαθούν να προτρέψουν τους πάντες να σκεφτούν πως τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα των Αμερικανικών αρχών και νόμων είναι ανησυχητικά:

Ανεξάρτητα από το αν είσαι Δημοκρατικός ή Ρεπουμπλικανός, οι νομοθέτες δεν μπορούν πλέον να αγνοήσουν τα μοιραία ελαττώματα του συστήματος δικαιοσύνης. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι, να επιμείνουμε στο ότι πρέπει να βρουν τρόπο έτσι ώστε οι εισαγγελείς να θεωρούνται υπεύθυνοι για τα παραπτώματα των φόνων εκ προμελέτης. Σε γενικές γραμμές, πρέπει να επιμείνουμε ώστε οι νομοθέτες να αντιμετωπίσουν το μεγαλύτερο ερώτημα που θέτει η εκπομπή: αν ο θεσμός της θανατικής ποινής, με συνέπειες τόσο τελεσίδικες και μη αναστρέψιμες, δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι ένα τέλειο εργαλείο της εγκληματικής δικαιοσύνης, μήπως το ίσιο το σύστημα είναι εργαλείο αδικίας;

Το Cnn ελπίζει σε ακροαματικότητα κυρίως, αλλά οι δημιουργοί του προγράμματος, θέλουν να πετύχουν το κάτι παραπάνω. Να επιδείξουν, έξω από κομματικά πλαίσια, την αλήθεια του πράγματος, και το πόσο λειτουργεί τελικά το σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα για: ,