Ο Γιάννης Σμαραγδής Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Γιάννης Σμαραγδής Πρόεδρος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις | 13-3-2014 |

Ο Γιάννης Σμαραγδής, μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τοποθετήθηκε στη θέση του Προέδρου του οργανισμού, μετά την παραίτηση του Γιάννη Μπουτάρη. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης παραιτήθηκε για να αφοσιωθεί στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει:

“Νέος Πρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου ο καταξιωμένος σκηνοθέτης και μέχρι τώρα Αντιπρόεδρος του ΔΣ του φεστιβάλ κ. Γιάννης Σμαραγδής. Όπως είναι γνωστό, ο προηγούμενος Πρόεδρος, ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή επικαλούμενος τις ανάγκες του προεκλογικού του αγώνα, που τότε ξεκινούσε.”

Η είδηση αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς της καλές σχέσεις του σκηνοθέτη με την Κυβέρνηση.

Update: Ο απερχόμενος πρόεδρος του ΔΣ του ΦΚΘ Γιάννης Μπουτάρης αντέδρασε και διαφώνησε δημόσια με την τοποθέτηση του Γιάννη Σμαραγδή στη θέση του προέδρου. Όπως δήλωσε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης είχε προτείνει στον Υπουργό Πολιτισμού να τον αντικαταστήσει Θεσσαλονικιός και μάλιστα πρότεινε 3-4 συγκεκριμένα ονόματα. Εκ του αποτελέσματος δεν εισακούστηκε και έτσι χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι δεν είναι από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος ή έστω ο αντιπρόεδρος του Φεστιβάλ της πόλης, σημειώνοντας ταυτόχρονα, πως αυτό δεν σημαίνει ότι αμφισβητεί τον κύριο Σμαραγδή.

Όσον αφορά τους λόγους, που τον οδήγησαν σε παραίτηση, παραδέχτηκε πως η προεκλογική εκστρατεία δεν ήταν ο μοναδικός. Ο φόρτος εργασίας και οι απαιτήσεις της θέσης ήταν μεγάλες και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί, σε βαθμό που δεν κατάφερνε να υλοποιήσει σκέψεις, που είχε για τον φορέα. Έτσι προτίμησε να παραιτηθεί.

Διαβάστε περισσότερα για: ,