Eπανένωση των παιδιών του Slumdog Millionaire - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Eπανένωση των παιδιών του Slumdog Millionaire

Ειδήσεις | 2-3-2014 |

Η ταινία που ήταν μια ιστορία με αρχή της φτωχογειτονιές της Mομβάης και τέρμα τα πλούτη από ένα τηλεπαιχνίδι , ένωσε έξι νέους ηθοποιούς να ενσαρκώσουν τον Jamal, τον αδερφό του Jamal,  Salim, και το αντικείμενο του έρωτα του, την Latika  σε διάφορες ηλικίες. Όλα αυτά τα παιδιά ενώθηκαν ξανά για μια κοινή φωτογράφηση για το περιοδικό The Hollywood Reporter που θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαρτίου.

Ο Tanay Chheda 17, θυμάται ” Ήταν πέρα από όνειρο, η φαντασία έγινε πραγματικότητα” .  Ένας  από τους πρωταγωνιστές του Slumdog Millionaire  τώρα είναι κάτοχος Όσκαρ και μαθητής στο Connecticut’s Choate prep school .  ” Μερικά από τα παιδιά δε γνωρίζανε ούτε την ημερομηνία γέννησης τους, άρα το να τους βγάλεις διαβατήριο ήταν σκέτος εφιάλτης” δηλώνει ο Boyle για τις προσπάθειες  της Fox Searchlights να παρευρεθούν τα παιδιά στα Όσκαρ.

Μετά τον θρίαμβο της ταινίας ακολούθησε διαμάχη διότι τα δύο φτωχότερα παιδιά, ο Azharuddin Ismail και η  Rubina Ali, επέστρεψαν στα σπίτια τους  όπου υπήρχαν μαρτυρίες κακοποίησης, τα σπίτια τους  κατεδαφίστηκαν ενώ οι διαμάχες  μεταξύ των καιροσκόπων των οικογενειών ήταν δεδομένες.

“Γνωρίζαμε ότι έπρεπε να προνοήσουμε για αυτά τα παιδιά”  λέει ο Boyle, που παραδέχεται ότι  αρνητική αντίδραση τον έπιασε απροετοίμαστο. Ο Boyle έχει ορίσει τον  Ismail και την  Ali, που είναι και οι δύο 15 τώρα, δικαιούχους  σε ένα λογαριασμό που δίνει έμφαση στην ολοκλήρωση της εκπαίδευσης. Ο Ιsmail είναι σίγουρος ότι ο διακανονισμός αυτός έχει κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή του ” Ζούσα σε μια φτωχογειτονιά. Τώρα ζω σε ένα όμορφο διαμέρισμα και πάω σε ένα καλό σχολείο.”  Ο σκηνοθέτης, βέβαια, ανησυχεί για το τι θα γίνε μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους όπου θα παραλάβουν και το χρηματικό ποσό. Για την ώρα ωφελούνται πολύ από τον διακανονισμό αυτό.

Η φράση “Κοίτα πόσο μεγάλωσες” επαναλαμβανόταν συνεχόμενα καθώς μαζευόταν όλα τα παιδιά στη φωτογράφηση που έγινε στη Μομβάη. Λογικό γεγονός αφού δεν είχαν συναντηθεί  εδώ και 4 χρόνια. Ο  Ayush Khedekar  δε μπόρεσε να συμμετέχει λόγω εξετάσεων και φωτογραφήθηκε ξεχωριστά την επόμενη μέρα στο σπίτι του.

Αυτό που έκανε εντύπωση σε όλους ήταν πως δύο παιδιά μεγάλωσαν και με κάποιο τρόπο μοιάζουν με τις μεγαλύτερες ηλικιακά εκδοχές τους. Ο Ismail και η Ali στην αρχή της εφηβείας ήταν δίπλα στους συμπρωταγωνιστές τους, τον  Ashutosh Gajiwala  και την Tanvi Lonkar, που τώρα πάνε στο κολέγιο. Ο ντροπαλός Azharuddin έμοιαζε να έχει αλλάξει περισσότερο από διαβολική εκδοχή του  στην ταινία . Η Rubina και η Tanvi είχαν παρόμοια ηλιόλουστα χαμόγελα , με τα δύο κορίτσια να έχουν μια τάση για τα μοντέρνα ρούχα .

Με φόντο έναν εκτυφλωτικό κίτρινο τοίχο η Tanvi συμπεριφέρθηκε  σαν επαγγελματίας για  τη φωτογράφηση του σόλο πορτρέτου της. Ενώ έχει δουλέψει σε 2  νοτιοϊνδικές ταινίες που θα κυκλοφορήσουν σύντομα, είναι επίσης πρακτική για τις επιλογές της καριέρας της: ” Σπουδάζω ψυχολογία στο κολέγιο και ελπίζω να βρω δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Όσον αφορά την καριέρα ως ηθοποιός πραγματικά δε μπορείς να το σχεδιάσεις. Θέλω να πω ήταν καθαρή τύχη που με πήραν στο Slumdog Millionaire”. O Ashutoshπηγαίνει σε ένα από τα πιο γνωστά κολέγια της Μομβάης το St. Xavier’s όπου σπουδάζει ΜΜΕ ” ελπίζω να πάρω και πτυχίο στη Νομική”. Έχει ακόμα πάθος για την υποκριτική και ανακατεύεται με το θέατρο. O Tannay , ο οποίος μικρός ήθελε να γίνει αστρονόμος, πηγαίνει στο  Wilson College ακόμα ένα γνωστό κολέγιο.

Ο Azharuddin και η Rubina πηγαίνουν στο σχολείο ως δικαιούχοι του ιδρύματος Jai Ho Trust που ιδρύθηκε από τον  Boyle. Ο διακανονισμός που έγινε εξασφάλιζε ότι τα δύο παιδιά και η στενή τους οικογένεια θα είχαν σπίτια να μείνουν αφού φεύγαν από τις παραγκουπόλεις. 

Ίσως το αποκορύφωμα της φωτογράφησης ήταν  όταν όλη η ομάδα επιβιβάστηκε στο τραίνο. Οι ηθοποιοί μεταφέρθηκαν στην τελική τοποθεσία την ώρα που έδυε ο ήλιος στο Mahim Creek όπου με θέα το Bandra-Worli Sea Link η ομάδα έβγαλε την τελευταία φωτογραφία.

Η Rubina  είπε ” Ήταν μια φανταστική μέρα, περάσαμε όλο αυτό το χρόνο μαζί μετά από τόσο καιρό. Ήταν σα να ξαναγυρίζαμε την ταινία” .

Slumdog_Millionaire_h