Ο σκηνοθέτης του “Boyhood” Richard Linklater θα βραβευθεί στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο

Ειδήσεις | 14-3-2014 |
Ο αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος Richard Linklater (Before Sunset, Before Sunrise, Before Midnight, Dazed and Confused, A Scanner Darkly), υποψήφιος στα φετινά όσκαρ για το βραβείο Καλύτερου Διασκευασμένου Σεναρίου με το Before Midnight, ταξιδεύει τώρα από φεστιβάλ σε φεστιβάλ με τη νέα του ταινία Boyhood.
Η ταινία έχει ήδη κερδίσει την Αργυρή Άρκτο Σκηνοθεσίας στη φετινή Berlinale και τώρα, στα 57 του χρόνια, ο σκηνοθέτης της προετοιμάζεται για να του απονεμηθεί το Founder’s Directing Award από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Φρανσίσκο.
Το βραβείο θα του απονεμηθεί την Πέμπτη 1η Μαΐου στο The Regency Center του Σαν Φρανσίσκο. Επίσης θα γίνει ένα μικρό αφιέρωμα προς τιμήν του, που θα περιλαμβάνει προβολές βίντεο, μια συνέντευξη μαζί του και προβολή του Boyhood, της ταινίας που του πήρε 12 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί και στην οποία πρωταγωνιστούν η Patricia Arquette και ο πρωταγωνιστής και συν-συγγραφέας του Before Midnight, Ethan Hawke.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά του Linklater στο φεστιβάλ˙ το 2013 προβλήθηκε εκεί το Before Midnight, και το Bernie ένα χρόνο νωρίτερα. Παραλαμβάνοντας το Founder’s Directing Award βρίσκεται ανάμεσα σε δημιουργούς όπως οι Philip Kaufman, Oliver Stone, Francis Ford Coppola, Werner Herzog, Spike Lee, Clint Eastwood, Akira Kurosawa και άλλοι.