Οι αδερφοί Dardenne επιστρέφουν με Marion Cotillard - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι αδερφοί Dardenne επιστρέφουν με Marion Cotillard

Ειδήσεις | 19-3-2014 |

Οι αδερφοί Dardenne διπλά βραβευμένοι με Χρυσό Φοίνικα (Rosetta το 1999 και L’Enfant το 2005), επιστρέφουν φέτος με την νέα τους ταινία με τίτλο “Δύο μέρες, μία νύχτα”, με πρωταγωνίστρια την Marion Cotilard. 

Η επιλογή της Marion Cotillard, κάνει αυτόματα την ταινία των Dardenne την πιο κοντά στο mainstream ταινία τους καθώς για πρώτη φορά βλέπουμε μια τόσο αναγνωρίσιμη ηθοποιό στον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινία τους. Οι πρώτες φωτογραφίες από την ταινία έκαναν μόλις την εμφάνισή τους, ενώ η ταινία πιθανότατα θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες τον Μάιο.

download (2)

Την Cotillard συνοδεύουν οι Fabrizio Rongione και Olivier Gourmet. Το θέμα της ταινίας είναι μία γυναίκα που σε ένα Σαββατοκύριακο θα προσπαθήσει να πείσει τους συνεργάτες της στη δουλειά να αρνηθούν τα bonus τους, ώστε να μην χάσει εκείνη την δουλειά της. Το θέμα της ταινίας άκρως επίκαιρο και ενδιαφέρον, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η οπτική των Βέλγων Jean-Pierre και Luc Dardenne σε ένα θέμα όπως η ανεργία και το κοντράστ των απολύσεων με τα μεγάλα bonus των μεγαλοστελεχών.

Η ταινία πήρε διανομή στην Αμερική σε χρόνο ρεκόρ, πριν καν γυριστεί, καθώς πριν περίπου ένα χρόνο η Sundance Selects αγόρασε τα δικαιώματά της.

Όπως είπαμε αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι, η πιθανότητα να δούμε την ταινία στις Κάννες σε δύο μήνες από τώρα είναι πολύ μεγάλη.

download (1)

Διαβάστε περισσότερα για: ,