Τιμές στους Phillip Seymour Hoffman, Miklós Jancsó και Maximilian Schell από την Berlinale - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τιμές στους Phillip Seymour Hoffman, Miklós Jancsó και Maximilian Schell από την Berlinale

Φεστιβάλ | 6-2-2014 |

Ο θάνατος του μεγάλου ηθοποιού Phillip Seymour Hoffman μας συγκλόνισε όλους και Berlinale δε θα μπορούσε παρά να τον τιμήσει όπως του αρμόζει. 

Έτσι στις 11 Φλεβάρη το βράδυ, η Berlinale θα προβάλει το Capote, την ταινία που χάρισε και το Oscar καλύτερου πρώτου αντρικού ρόλου στον Hoffman. Οι τιμητικές προβολές ωστόσο δε σταματούν στον Hoffman, καθώς ο θάνατος του μεγάλου ηθοποιού και σκηνοθέτη Maximilian Schell την 1 Φεβρουαρίου, έκανε την Berlinale να ανακοινώσει την προβολή στις 9 του μήνα της ταινίας του, Meine Schwester Maria (My Sister Maria). Ο Schell κέρδισε το Oscar αντρικού ρόλου του 1961 για την μεγάλη ερμηνεία του στην Δίκη της Νυρεμβέργης του Stanley Kramer.

Τα κακά νέα στο χώρο του σινεμά ήρθε να συμπληρώσει ο προ ημερών χαμός του Miklós Jancsó, ταινίες του οποίου συχνά παίχτηκαν στην Berlinale. To Φεστιβάλ θα προβάλει διαδικτυακά προς τιμή του το Magyarország 2011 (Hungary 2011). 

 

Διαβάστε περισσότερα για: , ,