Ο Aronofsky κερδίζει τη “μάχη” με την Paramount για το τελικό edit του “Noah” - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Aronofsky κερδίζει τη “μάχη” με την Paramount για το τελικό edit του “Noah”

Ειδήσεις | 17-2-2014 |

Ο σκηνοθέτης του «Μαύρου Κύκνου» εκνευρισμένος με την προσπάθεια του στούντιο να κατευνάσει τους θρησκευόμενους θεατές, κόβοντας σκηνές από το βιβλικό έπος του.

Ο Darren Aronofsky μόλις πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας του ταινίας Noah, στην οποία πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων ο Russell Crowe, η Jennifer Connelly, ο Anthony Hopkins και η Emma Watson και η οποία βασίζεται στη βιβλική ιστορία του Νώε που, διαισθανόμενος την επερχόμενη καταστροφή προσπαθεί να βρει τρόπους να προστατέψει την οικογένειά του.

Με budget που ανέρχεται στα 130 εκατομμύρια δολάρια, ποσό τεράστιο αν αναλογιστούμε ότι η κάθε ταινία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» (The Lord of the Rings) στοίχισε γύρω στα 95, και βασισμένο σε ιστορία από τη Βίβλο, η εταιρία παραγωγής της ταινίας, Paramount, θεώρησε πως για να έχουν κέρδος πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην προκαλέσουν το θρησκευτικό αίσθημα των θρησκευόμενων θεατών, όπως έδειξαν οι δοκιμαστικές προβολές που διενεργήθηκαν στην Αμερική. Έτσι η εταιρία προχώρησε σε “κόψιμο” των σκηνών που θεώρησε ότι ενοχλούν, χωρίς όμως την έγκριση του σκηνοθέτη, και πρότεινε η ταινία να βγει έτσι στις αίθουσες.

Ο Arronofsy όμως μάλλον κέρδισε τη μάχη: σύμφωνα με δηλώσεις του σκηνοθέτη των πολύ επιτυχημένων Black Swan (2010), The Wrestler (2008) και Requiem for a dream (2000), στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού The Hollywood Reporter, η τελική εκδοχή της ταινίας που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες θα είναι καθαρά δική του, χωρίς η Paramount να έχει ανάμειξη. Η εταιρία παραγωγής δεν είχε παρά να συμφωνήσει, αφού ούτε η «κομμένη» ταινία φαίνεται να πήρε την έγκριση των πιστών στις δοκιμαστικές προβολές. «Φυσικά και εκνευρίστηκα!», λέει στο περιοδικό, «κανείς δε μου το έχει ξανακάνει αυτό.» Και συνεχίζει, «δοκίμασαν αυτό που ήθελαν και τελικά γύρισαν πίσω. Αν τελικά έκοβαν την ταινία δε θα είχε συνοχή, θα υπήρχαν τρύπες.»

Η πρεμιέρα της κινηματογραφικής μεταφοράς της ιστορίας του Νώε έχει προγραμματιστεί για το Μάρτιο στην Αμερική και για τις 17 Απριλίου στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα για: ,