Ο Alfonso Cuaron δίνει διαφορετικό τέλος στο Gravity - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Alfonso Cuaron δίνει διαφορετικό τέλος στο Gravity

Ειδήσεις, Συνεντεύξεις | 15-2-2014 |

O υποψήφιος για Όσκαρ Σκηνοθεσίας Alfonso Cuaron στα πλαίσια της προώθησης της ταινίας Gravity η οποία κυκλοφορει σε bluray στις 25 Φεβρουαρίου απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων επί παντός  επιστητού.

Διαφορετικό τέλος για το Gravity:

Είχαμε ένα διαφορετικό τέλος στο οποίο μετά την προσγείωση της, η Ryan στέκεται στα πόδια της και καθώς απομακρύνεται ο Matt Kovalski πέφτει από τον ουρανό και την συνθλίβει και μετά μαύρη οθόνη.

Απάντηση στην επιστημονική κριτική:

Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστήμονες αφιερώσανε χρόνο να επιτεθούν ή να  υπερασπιστούν την ταινία. Προσπαθήσαμε να είναι όσο πιο πειστικό γίνεται στα πλαίσια της ιστορίας μας και δουλέψαμε πολύ σκληρά για να αποδώσουμε τη συμπεριφορά των σωμάτων σε καταστάσεις μικρο-βαρύτητας και απουσίας αντίδρασης. Αλλά είναι μια ταινία και η Sandra Bullock δεν είναι αστρονάυτης στην πραγματικότητα.

Η άποψη του για το μέλλον του σινεμά:

Παλιά υπήρχε μόνο μια δυνατότητα η εμπειρία να πηγαίνει ο κόσμος στο σινεμά. Αργότερα υπήρχαν δύο δυνατότητες  ο κόσμος μπορούσε να δεί ταινίες στο σινεμά αλλά και στην τηλεόραση. Έπειτα ήθρε το βίντεο και τώρα υπάρχουν διάφορα τρόποι για την παρακολούθηση ταινιών.  Αρχικά υπήρχε μόνο εικόνα μετά προστέθηκε ο ήχος, και το χρώμα. Τώρα κάνουμε την μεταφορά σε ψηφιακούς τρόπους, έτσι ο  καθένας μπορεί να έχει  προσιτά συστήματα αναπαραγωγής στο σπίτι του. Πιστεύω ότι επειδή υπαρχουν νέοι τρόποι παραγωγής και διανομής θα δημιουγηθούν ακόμα περισσότερες εξελίξεις. Κάθε μία πρωτοπορία θα εξελίσσεται συνεχώς και θα συνυπάρχει με τις υπόλοιπες σε διάφορες κατευθύνσεις. Για εμένα όλο αυτό είναι συναρπαστικό γιατί θα προκαλέσει  τις  υπάρχουσες νοοτροπίες του κινηματογράφου και κάθε εμπειρία ταινίας θα διαφέρι κατά πολύ.

GRAVITY

Η άποψη του για το ψηφιακό σινεμά:

Κατά τη γνώμη μου το ψηφιακό σινεμά έχει φτάσει σε ένα φανταστικό επίπεδο ανάλυσης και είναι βέβαιο ότι είναι το μέλλον του σινεμά, όπως όλα τα εργαλεία είναι τόσο καλά όσο οι δημιουργικοί άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν.

Γιατί δε ξαναβλέπει τις ταινίες του:

Όταν τελειώσω μια ταινία δεν τη ξαναβλέπω ποτέ. Όπως έχω πει πολλές φορές, αντίθετα με μερικούς φίλους μου που έχουν τις ταινίες τους σα παιδιά τους, για μένα οι ταινίες μου είναι πρώην σύζυγοι. Τις αγάπησα τόσο πολύ, με αγάπησαν τόσο πολύ, τους έδωσα τόσα πολλά και μου δώσανε τόσα πολλά αλλά οι δρόμοι μας χωρίσανε. Αλλά έχω μια γλυκιά ανάμνηση της ταινίας Α Little Princess. Σε κατηγοριοποίηση της καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας είναι αδύνατο να κάνω λίστες. Όταν γράφω μια λίστα για το σουπερμάρκετ καταλήγω να παίρνω όλα τα υπόλοιπα εκτός από αυτό που θέλω.

Θα έκανε ταινία με υπερήρωα;

Tον Speedy Gonzales starring  με τον Jackie Chan  να παίζει το ποντίκι και τον  Arnold Schwarzenegger την γάτα.

Γιατί   δεν έκανε άλλη ταινία Harry Potter:

Έκανα μόνο μία επειδή ήταν φανταστική εμπειρία και δεν ήθελα να υπερβώ τον χρόνο διαμονής μου. Επίσης αισθάνθηκα ότι έδωσα ότι μπορούσα σε αυτό το σύμπαν.

Η συνεισφορά του Guillermo del Toro στο  Gravity:

Ο Guillermo  ήταν ένας από τους μεγάλους υποστηρικτές του φιλμ και χρωστάω το τελικό αποτέλεσμα σε εκείνον. Ήρθε στο δωμάτιο του μοντάζ και έκανε τεράστια διαφορά στην ανάπτυξη των συναισθημάτων των χαρακτήρων.

Σκέφτηκε ποτέ αν χαρακτήρας της Bullock  είχε πεθάνει στην πραγματικότητα;

Ένα φοβερό πράγμα με το σινεμά είναι ότι ο καθένας μπορεί να δώσει την δική του ερμηνεία  αλλά πρέπει να πω ότι ειλικρινά δε το σκέφτηκα ποτέ αυτό.

Θα έκανε άλλη ταινία στα ισπανικά ή στο Μεξικό;

Τελικά θα το ήθελα πολύ να κάνω ακόμα μια ταινία στα ισπανικά και στο Μεξικό. Σίγουρα  θα το κάνω όταν βρεθεί το πρότζεκτ.

Ένοχες απολάυσεις:

Πέρυσι λάτρεψα το Sharknado και δε μπορώ να περιμένω για το σίκουελ.

Αγαπημένη σκηνή που γυρίστηκε στο Children of Men:

Η αγαπημένη μου σκηνή που γύρισα ήταν η ενέδρα στο αυτοκίνητο και  η τελική σκηνή της μάχης. Αλλά η μεγαλύτερη πρόκληση στη δημιουργία της ταινία ήταν να μεταφέρω τους ανθρώπους στον κόσμο στις θεματικές που   σχηματίζονται στο πρώτο μέρος του 21ου αιώνα. Δεν σκοπέυαμε να είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας αλλά μια ματία σε αυτά τα θέματα.

Πώς γνώρισε τον  Guillermo del Toro και τον Alejandro González Iñárritu:

Γνωριστήκαμε γιατί είχαμε αντίπαλες μπάντες μαριάτσι. Τώρα κοροϊδέυουμε συνέχεια ο ένας τη δουλειά του άλλου.

Διαβάστε περισσότερα για: