Ο George Clooney θέλει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο George Clooney θέλει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην Αθήνα

Ειδήσεις, Φεστιβάλ | 9-2-2014 |

Η νέα ταινία του George Clooney, με την οποία ταξίδεψε στο Βερολίνο, αφορά μια ειδική διμοιρία ανδρών, που κατά τη διάρκεια του Β Παγκόσμιου Πολέμου είχαν σαν αποστολή να διασώσουν αριστουργήματα τέχνης, που είχαν κλαπεί από τους Ναζί και υπήρχε ο φόβος της καταστροφής τους μετά την επικείμενη ήττα τους στον πόλεμο. Έργα τέχνης, μνημεία, που οι συγκεκριμένοι άνδρες ήθελαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ένα story που δεν το λες και άσχετο, με την υπόθεση των Ελγίνειων Μαρμάρων, για την οποία τοποθετήθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Όταν μια Ελληνίδα δημοσιογράφος τον ρώτησε αν θα έπρεπε οι Έλληνες ως άλλοι Μνημείων Άνδρες να διεκδικήσουν τα Μάρμαρα, ο George Clooney δεν μάσησε τα λόγια του. Είπε πως είναι το καλύτερο, που πρέπει να κάνουμε, και το δίκιο είναι με το μέρος μας. Μικρή, λιτή δήλωση της άποψης ενός ηθοποιού, που πολλές φορές σχολιάζει θέματα που ξεφεύγουν από την σφαίρα του Hollywood και αγγίζουν εκείνα της πολιτικής.

Στη συνέντευξη τύπου αναφέρθηκε για το δύσκολο εγχείρημα του να κάνεις μια ταινία εποχής για έργα τέχνης, δήλωσε πως είχε στο μυαλό του κάτι σαν τα “Κανόνια του Ναβαρόνε” και την υποστήριξη της Fox και της Sony σε αυτό. Επίσης τόνισε το πόσο σημαντικό είναι που συζητιέται ξανά το θέμα της επιστροφής έργων τέχνης, που κλάπηκαν και χάθηκαν σε περιόδους πολέμου και βρίσκονται κρυμμένα σε υπόγεια σπιτιών και στάθηκε στην ευθύνη του να επιστρέφεις πράγματα, που δεν σου ανήκουν.

Όσον αφορά το έντονο πατριωτικό συναίσθημα στη ταινία; Δήλωσε πως δεν νομίζει πως υπάρχει κι αν υπάρχει δεν είναι εσκεμμένο.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις μας από το The Monuments Men; Διαβάστε εδώ.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,