Εγκαίνια των εκδηλώσεων της ομάδας Docutrance - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Εγκαίνια των εκδηλώσεων της ομάδας Docutrance

Ειδήσεις, Προβολές | 20-2-2014 |

Η  πρώτη ενός κύκλου ανοιχτών εκδηλώσεων από την ομάδα Docutrance, που θα αφορούν το ντοκιμαντέρ και θα περιλαμβάνουν προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια και Masterclasses με ξένους δημιουργούς είναι η προβολή του ντοκιμαντέρ “Nostalgia for the Light” του Patricio Guzmán. Η ταινία, γυρισμένη στη Χιλιανή έρημο της Ατακάμα, είναι ένας ποιητικός στοχασμός πάνω στη μνήμη, στην ιστορία και στην πολιτική και συμμετείχε επίσημα στο φεστιβάλ των Καννών το 2010.

Για την περίοδο Φεβρουαρίου – Μαΐου 2014 οι εκδηλώσεις θα φιλοξενούνται κάθε Τρίτη στον πολυχώρο Booze (Κολοκοτρώνη 57). Υποστηρικτές των εκδηλώσεων είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Πρεσβεία της Πολωνίας, το Ινστιτούτο Goethe και το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας.

Η διοργανώτρια ομάδα Docutrance συστάθηκε το Φθινόπωρο του 2013 με σκοπό να φέρει κοντά όσους νέους κινηματογραφιστές, οπτικούς καλλιτέχνες και κοινωνικούς επιστήμονες θέλουν να μοιραστούν την αγάπη, τις εμπειρίες και τις ιδέες τους για το ντοκιμαντέρ. Η ομάδα εστιάζει στο δημιουργικό, πρωτοποριακό, και πειραματικό κομμάτι του ντοκιμαντέρ, αλλά και στη σχέση του με ένα ευρύ φάσμα πεδίων όπως το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, ο εθνογραφικός κινηματογράφος, το μυθοπλαστικό σινεμά, η κινηματογραφική avant-garde και η βιντεοτέχνη.

H προβολή του “Nostalgia for the Light” θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 στο Booze,  θα έχει ελεύθερη είσοδο και γίνεται με τη συνδιοργάνωση του Γαλλικού Ινστιτούτου. Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ομάδας Docutrance μπορείτε να το βρείτε στη σελίδα τους στο Facebook.

Διαβάστε περισσότερα για: ,