Πρώτες εικόνες από το “Book of Life”, σε παραγωγή Guillermo del Toro - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρώτες εικόνες από το “Book of Life”, σε παραγωγή Guillermo del Toro

Ειδήσεις | 28-2-2014 |

Ο καλλιτέχνης Jorge Gutierrez γράφει και σκηνοθετεί την ταινία κινουμένων σχεδίων, που είναι αφιερωμένη στη μεξικάνικη γιορτή της «Ημέρας των Νεκρών».

Ο μεξικανός σκηνοθέτης και “συν-συγγραφέας” της νέας ταινίας της Fox Animation δηλώνει λάτρης των ταινιών κινουμένων σχεδίων. Ένα από τα αγαπημένα του πράγματα, όπως λέει, είναι να αγοράζει  βιβλία «Η Τέχνη του…», λευκώματα δηλαδή  με τα σκίτσα, πάνω στα οποία φτιάχτηκαν οι ταινίες κινουμένων σχεδίων.

«Έχω δει όλες όσες έχουν κυκλοφορήσει και με στεναχωρεί πολύ να βλέπω όλη αυτή την υπέροχη τέχνη και μετά η τελική ταινία να μην της μοιάζει καθόλου», λέει και δηλώνει πως είναι κάτι που θέλει να αλλάξει. Ο στόχος του λοιπόν γι’ αυτή την ταινία είναι: «Το ‘Η Τέχνη του…’ βιβλίο μας θα μοιάζει όπως ακριβώς και η ταινία. Και έτσι οι καλλιτέχνες δούλεψαν με όλη τους την καρδιά πάνω σε αυτή την ιδέα».

Η ταινία Book of Life, ένας από τους παραγωγούς της οποίας είναι ο Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth), είναι μια ιστορία αγάπης εμπνευσμένη από αυτή του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας, που εκτυλίσσεται γύρω από τη μέρα του μεξικάνικου εορτασμού των νεκρών: ο νεαρός Μανόλο δεν μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να κάνει αυτό που θέλει αυτός, δηλαδή να παίζει κιθάρα και να κερδίσει την καρδιά της κοπέλας που αγαπάει, ή αυτό που θέλει η οικογένειά του. Καταλήγει λοιπόν να ταξιδεύει ανάμεσα σε τρεις διαφορετικούς κόσμους, προσπαθώντας να βρει τον εαυτό του.

Μεταξύ αυτών που δανείζουν τις φωνές τους στους ήρωες της ιστορίας είναι οι Channing Tatum, Zoe Saldana, Danny Trejo, Ice Cube και Christina Applegate.

Ο Gutierrez εξηγεί ότι οι εικόνες του φιλμ αντλούν από την παραδοσιακή μεξικάνικη τέχνη, παλιές μεξικάνικες ταινίες και ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια: «Όλα τα αγαπημένα μου άλμπουμ, τα αγαπημένα μου βιβλία και ταινίες, είναι όλα προσωπικές ιστορίες που ανταποκρίνονται μεν σε μια συγκεκριμένη κουλτούρα, αλλά την ίδια στιγμή είναι και οικουμενικές. Έτσι ήθελα να μιλήσω για κάτι που συνέβη στην οικογένειά μου, που θα μπορεί όμως να αφορά όλο τον κόσμο.»

Η ταινία πρόκειται να είναι έτοιμη για τις αίθουσες στις 17 Οκτωβρίου.

Διαβάστε περισσότερα για: ,