Ο Alfonso Cuaron για το πώς η Angelina Jolie και ο Robert Downey Jr. παραλίγο να είναι οι πρωταγωνιστές του “Gravity” (video) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Alfonso Cuaron για το πώς η Angelina Jolie και ο Robert Downey Jr. παραλίγο να είναι οι πρωταγωνιστές του “Gravity” (video)

Ειδήσεις | 20-2-2014 |

Ο σκηνοθέτης του Gravityμιλάει στο The Hollywood Reporter και τον Stephen Galloway και εξηγεί πώς και γιατί το υποκριτικό στυλ του Robert Downey Jr. δεν ταίριαξε τελικά με τις τεχνολογικές ανάγκες του φιλμ.

Η Angelina Jolie και ο Robert Downey Jr. παραλίγο να είναι οι πρωταγωνιστές του Gravity, η  Jolie όμως είχε ήδη πρόγραμμα στο οποίο δε χωρούσαν τα γυρίσματα της ταινίας και ο Downey αποχώρησε επειδή οι πολύ συγκεκριμένες, σχεδόν χορευτικές, κινήσεις που απαιτούσε η ερμηνεία  του ρόλου, δεν ταίριαζαν με το αυτοσχεδιαστικό υποκριτικό του ύφος, είπε ο σκηνοθέτης Alfonso Cuaron σε συνέντευξη που έδωσε παρουσία φοιτητών του Πανεπιστημίου Loyola Marymount του Los Angeles, στις 12 Φεβρουαρίου. Εξήγησε επίσης  πώς τελικά ανέλαβαν του ρόλους οι Sandra Bullock και George Clooney και πώς η ταινία πήρε σχεδόν πέντε χρόνια από τη ζωή του.

Ο Cuaron μίλησε ως ο πρώτος καλεσμένος σε μια σειρά συνεντεύξεων στον Stephen Galloway, για χάρη του αμερικανικού ενημερωτικού -όσον αφορά σε θέματα Hollywood και τηλεόρασης- site The Hollywood Reporter, το The Hollywood Masters. Αυτή η σειρά των 90λεπτων συνεντεύξεων, που θα προβληθούν στην τηλεόραση αργότερα μέσα στο 2014, θα συνεχιστεί με άλλους επιτυχημένους σκηνοθέτες και παραγωγούς, όπως οι Judd Apatow (παραγωγός του Girls του HBO), David O. Russell (σκηνοθέτης του φετινού οσκαρικού American Hustle), William Friedkin, Gary Ross (Hunger Games), John Singleton και Alan Horn, των στούντιο της Disney.

«Είχα την εντύπωση ότι είχα γράψει μια μικρή ταινία … μόνο ένας χαρακτήρας που ίπταται στο διάστημα,» είπε ο Cuaron για την ταινία της Warner Bros., που κέρδισε 700 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως και υποψηφιότητα για καλύτερη ταινία της χρονιάς στα φετινά βραβεία όσκαρ. «Ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε και να αναπτύσσουμε πράγματα, να χειριζόμαστε τεχνολογία. Και είχαμε την πολυτέλεια να μπορούμε να δοκιμάζουμε πολλά πράγματα. Και μέρος αυτού ήταν και οι συζητήσεις με τους ηθοποιούς. Συζήτησα με την Angelina, αλλά εκείνη ήταν στη διαδικασία ήδη ενός φιλμ και επρόκειτο να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία ενός δεύτερου (Unbroken). Κάποιες φορές απλώς συμβαίνει κάτι και οι δρόμοι χωρίζουν.»

Όσον αφορά στον Downey, «Έγινε αρκετά σαφές όταν ξεκινήσαμε να χειριζόμαστε την τεχνολογία, ότι αυτό επρόκειτο να είναι ένα αρκετά μεγάλο εμπόδιο για την ερμηνεία του. Θεωρώ ότι ο Robert είναι φανταστικός εάν του δώσεις την ευκαιρία να αναπνεύσει και να αυτοσχεδιάσει και να αλλάξει πράγματα. Δοκιμάσαμε όμως μια από αυτές τις τεχνολογίες και δεν υπήρχε συμβατότητα. Και ύστερα από αυτό είχαμε μια βδομάδα κατά την οποία προσποιούμασταν ότι δε συνέβαινε τίποτα, και μετά μιλήσαμε και είπαμε ‘Δε θα δουλέψει. Είναι δύσκολο.’»

Όμως ο Cuaron επισημαίνει πως όταν μίλησε με τον Downey, δεν είχε οριστεί ακόμα ημερομηνία έναρξης της ταινίας. «Έπρεπε πρώτα να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους, πριν μπορέσουμε να πάμε υπεύθυνα στο στούντιο και να πούμε ‘Μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία έναρξης.’», λέει ο σκηνοθέτης. «Και τότε ήταν που ξεκίνησε η συνεργασία με τη Sandra (Bullock) και τον George (Clooney)».

Δείτε το βίντεο μέρους της συνένετυξης. Μετά το 6ο λεπτό μιλάει για το Gravity.

Διαβάστε περισσότερα για: ,