Για «τρανς-μισογυνισμό» κατηγορήθηκε ο Jared Leto, κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στη Santa Barbara. - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Για «τρανς-μισογυνισμό» κατηγορήθηκε ο Jared Leto, κατά τη διάρκεια φεστιβάλ στη Santa Barbara.

Ειδήσεις | 7-2-2014 |

 Στα πλαίσια φεστιβάλ στη Santa Barbara, ο Jared Leto κατηγορείται για «τρανς-μισογυνισμό». Η απάντησή του καταχειροκροτείται.

Με λιγότερο από ένα μήνα να έχει απομείνει για την 86η απονομή των Oscar, και τον Jared Leto να είναι υποψήφιος για το βραβείο του Β’ ανδρικού ρόλου, για την ερμηνεία του στην ταινία του Καναδού Jean-Marc Vallée, Dallas Buyers Club (δείτε όλες τις υποψηφιότητες εδώ και το τρέιλερ της ταινίας εδώ), ο ηθοποιός κατηγορείται ότι δεν είναι άξιος για το ρόλο και κατ’ επέκταση για την υποψηφιότητά του στα βραβεία.

Κατά τη διάρκεια του Santa Barbara International Film Festival, και ενώ βραβευόταν για την ερμηνεία του στο ρόλο της Rayon, μιας διεμφυλικής φορέα του HIV, μια γυναίκα από το κοινό τα έβαλε μαζί του: «Δεν είσαι άξιος να πάρεις βραβείο για το ρόλο σου σαν τρανς γυναίκα, αφού είσαι άντρας», του είπε μεταξύ άλλων. «Άρα λες ότι ένας γκέυ ή μια λεσβία δεν μπορούν να παίξουν το ρόλο ενός στρέιτ;», της απάντησε ψύχραιμα ο ηθοποιός.

Η γυναίκα συνέχισε λέγοντας ότι οι τρανς ρόλοι στον κινηματογράφο παίζονται πάντα από ετεροφυλόφιλους, οι οποίοι κιόλας βραβεύονται γι’ αυτό, στερώντας έτσι την ευκαιρία στους τρανς ηθοποιούς. «Είσαι σίγουρη λοιπόν», απάντησε ο Leto, «ότι γκέυ άτομα, ή τουλάχιστον όχι στρέιτ, άνθρωποι σαν τις Rayon όλου του κόσμου, δεν θα είχαν ποτέ την ευκαιρία να αλλάξουν τα πράγματα και να διερευνήσουν τις πτυχές αυτής της τέχνης», με το κοινό να τον καταχειροκροτεί.

Μετά το «επεισόδιο», ο Leto προσφέρθηκε να συνεχίσει τη συζήτηση με την εν λόγω κυρία backstage, η οποία κράτησε περίπου δεκαπέντε λεπτά.

Οι συντελεστές του Dallas Buyers Club πάντως, θα πρέπει να νιώθουν ευτυχείς με το συμβάν, το οποίο δείχνει πως η ταινία τους «δημιουργεί διάλογο», όπως άλλωστε οφείλει να κάνει ο κινηματογράφος.

Διαβάστε περισσότερα για: ,