Το βραβείο των σκηνοθετών πήγε στο Gravity - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το βραβείο των σκηνοθετών πήγε στο Gravity

Βραβεία | 27-1-2014 |

Η ένωση σκηνοθετών Αμερικής ανακοίνωσε τους νικητές των βραβείων στην 66η τελετή που έγινε το Σάββατο 25 Ιανουαρίου σ ένα γκαλά γεμάτο με “αστέρια”. Ο Αλφόνσο Κουαρόν έφυγε με το πρώτο βραβείο στην κατηγορία καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους για την εξαιρετική δουλειά του Gravity.Ο περσινός σκηνοθέτης Benn Afleck απένειμε το βραβείο στο Μεξικανό σκηνοθέτη.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας “O Harry Potter και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπαν” δήλωσε κατά την παραλαβή του βραβείου «Αυτό που δε μπορείτε να δείτε από εκεί πάνω είναι αυτό το περίεργο πείραμα της φύσης που λέγεται ανθρώπινη εμπειρία. Αυτό το πείραμα είναι αυτό που προσπαθούν να εξηγήσουν οι σκηνοθέτες με τις ταινίες τους. Ευτυχώς αυτή η εμπειρία είναι τόσο διαφορετική όσο και οι ταινίες που κάνουν οι κινηματογραφιστές».

Παρόλο που ο Κουαρόν ήταν ο νικητής οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι τιμήθηκαν και αυτοί με παρουσίαση κι ένα μετάλλιο για τον κάθε ένα. Ήταν οι : Steve McQueen (12 Years a Slave), David O. Russell ( American Hustle), Paul Greengrass (Captain Phillips), και Martin Scorsese (The wolf of Wall Street).

Στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ το βραβείο πήρε η Jehane Noujaim για την ταινία “The Square” νικώντας τους : Zachary Heinzerling (“Cutie and the Boxer”), Joshua Oppenheimer (“The Act of Killing”), Sarah Polley (“Stories We Tell”), και Lucy Walker (“The Crash Wheel”).

Ο Στίβεν Σοντεμπεργκ εν τω μεταξύ τιμήθηκε με το ειδικό βραβείο Robert B. Aldrich. Ο σημερινός πρόεδρος της DGA Paris Barclay ανέβηκε στη σκηνή με τους 2 προηγούμενους προέδρους της DGA Taylor Hackford και Michael Apted,για να παρουσιάσει το ειδικό βραβείο. Είπαν ότι δεν αποκάλυπταν το τιμώμενο πρόσωπο ως το γκαλά επειδή φοβήθηκαν πως ο σκηνοθέτης , που αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας συνήθως , θα επέλεγε να μην πάει αν ήξερε ότι θα πρέπει να τιμηθεί. Ο σκηνοθέτης του “Magic Mike” όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο αποκάλυψε ότι ήταν απρόθυμος να γίνει μέλος των DGA όταν ξεκίνησε την καριέρα του, αλλά είπε ότι η ομάδα έχει γίνει σημαντικό μέρος της ζωής του όλα αυτά τα χρόνια. «Έχω γίνει περήφανος να αποτελώ μέρος της . Σημαίνει πολλά. Σας ευχαριστώ.»

Το βραβείο Aldrich δεν ήταν το μοναδικό που πήρε φεύγοντας μαζί του ο σκηνοθέτης εκείνο το βράδυ. Ο Σοντεμπεργκ, ο οποίος έχει αποσυρθεί από τη δημιουργία ταινιών πήρε επίσης το βραβείο ταινιών για την τηλεόραση και μίνι σειρών για το “Behind the Candelabra” το οποίο προβλήθηκε από το ΗΒΟ.

Διαβάστε περισσότερα για: ,