Βραβεία παραγωγών και ηθοποιών: H Οσκαρική κούρσα συνεχίζεται - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Βραβεία παραγωγών και ηθοποιών: H Οσκαρική κούρσα συνεχίζεται

Ειδήσεις | 20-1-2014 |

Φέτος τα Oscars πήγαν για Μάρτιο, κάτι που σημαίνει ότι έχουμε πολύ καιρό ακόμη μέχρι να μάθουμε τους νικητές και τα συνδικάτα των αμερικάνικων ενώσεων δεν μας βοηθούν στο να προβλέψουμε με σιγουριά τον νικητή.

Στους παραγωγούς λοιπόν είχαμε για φέτος κάτι το πρωτότυπο που δεν έχει επαναληφθεί ποτές ξανά στην 25 χρονη ιστορία των βραβείων. Τα Gravity (Alfonso Cuarón και David Heyman, Παραγωγοί) και 12 years a slave: (Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Steve McQueen, Anthony Katagas, Παραγωγοί) ισοψήφησαν και έτσι πήραν και τα δύο το βραβείο με το American Hustle να χάνει στην μάχη των παραγωγών.

Να σημειώσουμε ότι 17 από τις 25 φορές που έχουν δοθεί τα βραβεία των παραγωγών έχουν καταφέρει να προβλέψουν την ταινία που θα πάρει το Oscar καλύτερης ταινίας. Τελευταία φορά που δε το κατάφεραν ήταν πριν έξι χρόνια όπου το Little Miss Sunshine που επιλέχτηκε από τους παραγωγούς, έχασε από το The Departed τελικά.

Θυμηθείτε όλες τις Υποψήφιες ταινίες για τα βραβεία των παραγωγών.

Στα αnimations το Frozen της Disney κέρδισε τη μάχη και η λογική λέει ότι θα επικρατήσει και στα Oscars αν και εκεί το περιμένει και το The Wind Rises.

Στα βραβεία των ηθοποιών τώρα που δόθηκαν προχτές.

Καλύτερο Cast ανακηρύχτηκε αυτό του American Hustle με τους Bradley Cooper, Amy Adams, Jennifer Lawrence και Jeremy Renner να ανεβαίνουν στην σκηνή και τον Cooper να ευχαριστεί τον Ο’Russel για την σκηνοθεσία του.

Στα υπόλοιπα βραβεία είχαμε:

Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία:
Matthew McConaughey, Dallas Buyers Club

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία:
Cate Blanchett, Blue Jasmine

Καλύτερη Δεύτερη Αντρική Ερμηνεία:
Jared Leto, Dallas Buyers Club

Καλύτερη Δεύτερη Γυναικεία Ερμηνεία:
Lupita Nyong’o, 12 Years a Slave

image

Η μόνη έκπληξη ήταν η επικράτηση της Lupita Nyong’o του 12 Years a Slave στον δεύτερο γυναικείο ρόλο που άφησε στα κρύα του λουτρού την Jennifer Lawrence, και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην κούρσα για το συγκεκριμένο βραβείο.

Δείτε τις υποψηφιότητες για τα Oscars

Δείτε τους νικητές των Χρυσών Σφαιρών.

Η απονομή των Oscar θα γίνει στις 2 Μαρτίου και θα καλυφτεί LIVE από το Cinefreaks.gr.

Διαβάστε περισσότερα για: