Παναγιώτης Καρμάτης: Από τα Μαύρα Μεσάνυχτα στο Τη μάνα μου τη λένε Γιάννη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Παναγιώτης Καρμάτης: Από τα Μαύρα Μεσάνυχτα στο Τη μάνα μου τη λένε Γιάννη

Συνεντεύξεις | 22-1-2014 |

Οι περισσότεροι των γνωρίσαμε το 2007, μέσα από τον ρόλο του Βασίλη, στη σειρά Μαύρα Μεσάνυχτα. Από τότε έχει συμμετάσχει σε πολλές και πετυχημένες παραγωγές, ενώ φέτος τον βλέπουμε σε μία διαφορετική σειρά από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Μαύρη κωμωδία, αποκλειστική μετάδοση μέσω web, ανατρεπτικός και ο τίτλος: Τη Μάνα μου τη λένε Γιάννη. Ο Παναγιώτης ανέλαβε να μας τη συστήσει.

Όταν σου έγινε η πρόταση για μία web σειρά, ποια ήταν η πρώτη σκέψη σου;

Αρχικά δεν ήμουν πολύ ενθουσιασμένος, αλλά μόλις μίλησα με τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο της σειράς, Κωνσταντίνο Θάνο, άλλαξε η γνώμη και η διάθεση μου. Και αυτό διότι διάβασα ένα πολύ ωραίο σενάριο και γνώρισα έναν άνθρωπο με όραμα για κάτι πολύ όμορφο και ολοκληρωμένο. Και τελικά όλη αυτή η αμφιβολία μου έγινε πίστη και ευγνωμοσύνη στον Κωνσταντίνο που διάλεξε εμένα για τον συγκεκριμένο ρόλο.

Υπάρχει διαφορά για τον ηθοποιό όταν γυρίζει μία σειρά για την τηλεόραση από ότι για το ιντερνέτ; Και αν ναι, ποια είναι αυτή;

Ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει. Η διαφορά σε μία δουλειά είναι κατά πόσο υπάρχει διάθεση, όρεξη και τρέλα για αυτήν. Η κάμερα είναι ίδια, ο ήχος ίδιος, το συνεργείο επίσης. Η διαφορά είναι ότι το ένα προβάλλεται στην τηλεόραση και το άλλο στο διαδίκτυο. Στην τηλεόραση καλώς ή κακώς υπάρχει περισσότερη τηλεθέαση και αναγνωρισιμότητα, είναι λογικό. Πλέον όμως, έτσι όπως είναι η κατάσταση το κοινό αρχίζει να αποβάλλει την τρέλα που είχε παλιότερα με την τηλεόραση και ασχολείται περισσότερο με το διαδίκτυο που δείχνει να είναι το μέλλον, ακόμα και για το δικό μας το επάγγελμα. Όχι ακόμα βέβαια, αλλά σε κάποια χρόνια ίσως.

θηκη μαυρα βασιάκης

Αν κρίνουμε από τη συμμετοχή σου και στα Μαύρα Μεσάνυχτα έχεις μία κλίση ως προς τις μαύρες κωμωδίες, ή είναι απλά σύμπτωση;

Γενικότερα, οι περισσότερες συμμετοχές που έχω κάνει σε σειρές, εκτός από τα Μεσάνυχτα, όπως στον Πόλεμο των Άστρων και την Εργαζόμενη Γυναίκα του ΑΝΤ1, καθώς και στις 7 Θανάσιμες Πεθερές του mega, ήταν κωμωδίες. Έχω κάνει βέβαια και ρόλους πιο δραματικούς, όπως στον 3ο Νόμο του mega και στο θέατρο, αλλά νομίζω ότι μου αρέσει περισσότερο η κωμωδία. Από μικρός μου άρεσε πολύ να βλέπω τον κόσμο γύρω μου να γελάει. Όσο μεγαλώνω, και ειδικά λόγω της τραγικής κατάστασης που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, θέλω πολύ να βλέπω τον κόσμο να γελάει και να περνάει καλά. Μου δίνει ζωή, μακάρι να μπορέσω να το κάνω για πολλά χρόνια ακόμα αυτό.

Πιστεύεις πως οι web σειρές θα αποτελέσουν το μέλλον και θα αντικαταστήσουν τις τηλεοπτικές παραγωγές (που είναι πολύ πιο ακριβές);

Είναι πιθανό, αλλά επειδή οι Έλληνες είμαστε απρόβλεπτοι μπορεί και μην συμβεί αυτό ποτέ. Σίγουρα μέσω του διαδικτύου έχεις ένα ευρύ κοινό που μπορεί να δει τη δουλειά σου και μία ευρεία γκάμα πραγμάτων που μπορείς να κάνεις δίχως λογοκρισία. Μακάρι να καταφέρουν και οι δύο (tv & web ) να μπορέσουν να συνυπάρξουν και έτσι να μπορέσει ο κλάδος των ηθοποιών να ανθίσει ξανά.

Ποια θεωρείς πως θα ήταν  η πρώτη σου σκέψη αν κάποιος σου έλεγε πως «τη μάνα μου τη λένε Γιάννη»;

Βασικά θα ήλπιζα να μη λένε τη δική μου μάνα Γιάννη! (γέλια) γιατί τότε θα είχα πρόβλημα. Αν μου έλεγες βέβαια ότι πρόκειται για σειρά με αυτόν τον τίτλο θα μου κέντριζε το ενδιαφέρον να τη δω. Για πες μου όμως εσύ, ποια θα ήταν η πρώτη σου σκέψη αν κάποιος σου έλεγε πως «τη μάνα μου τη λένε Γιάννη;» Ουπς, μπέρδεψα λίγο τους ρόλους, εσύ είσαι η δημοσιογράφος!

Δείτε εδώ το τελευταίο αλλά και τα προηγούμενα επεισόδια της σειράς.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,