Οι κριτικοί κινηματογράφου στις ΗΠΑ βραβεύουν το Inside Llewyin Davis - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι κριτικοί κινηματογράφου στις ΗΠΑ βραβεύουν το Inside Llewyin Davis

Βραβεία | 5-1-2014 |

Βρισκόμαστε σε μια… θερμή προ-Οσκαρική περίοδο με πολλές βραβεύσεις και υποψηφιότητες, που ξεκαθαρίζουν (;) κάπως το τοπίο για τα μεγάλα βραβεία. Η ένωση των κριτικών κινηματογράφου λοιπόν ανακοίνωσε και τους δικούς της “καλύτερους της χρονιάς”, όπου μεγάλος νικητής αναδείχθηκε το Inside Llewyin Davis.

Το νέο πόνημα των αδελφών Κοέν βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία, ενώ και οι δυο τους βραβεύτηκαν για την σκηνοθεσία της ταινίας. Επιπλέον το Inside Llewyin Davis απέσπασε το  Βραβείο Φωτογραφίας (Bruno Delbonnel) και εκείνο του Καλύτερου Ηθοποιού (ο Oscar Isaac).

Διαβάστε την κριτική του Inside Llewyin Davis.

Στα υπόλοιπα βραβεία μάλλον αναμενόμενη η βράβευση της Ζωής της Αντέλ, ως Καλύτερης Ξένης Ταινίας, το μόνο… “μη σίγουρο” ίσως για τα Όσκαρ καθώς η Γαλλία το έθεσε εκτός κούρσας, σε μια δύσκολη χρονιά για προβλέψεις, με περισσότερες υποψηφιότητες. To Act of Killing του Joshua Oppenheimer και το At Berkeley του Frederick Wiseman ισοβάθμησαν στην κατηγορία του ντοκιμαντέρ, η Cate Blanchett (επίσης αναμενόμενα) πήρε το Βραβείο Καλύτερης Ηθοποιού για την Θλιμμένη Τζάσμιν του Woody Allen,  ενώ τα βραβεία των καλύτερων δεύτερων ρόλων σε άνδρα και γυναίκα πήραν αντίστοιχα οι James Franco για το Spring Breakers και Jennifer Lawrence για το American Hustle.

Οι Ethan Hawke, Julie Delpy, και Richard Linklater βραβεύθηκαν για το σενάριο του γυρισμένου στην Μάνη Before Midnight, ενώ το Leviathan των Lucien Castaing-Taylor και Véréna Paravel βραβεύθηκε ως πειραματικό φιλμ.

Θυμηθείτε τα βραβεία των κριτικών του Λος Άντζελες, Βοστόνης και Νέας Υόρκης.

Διαβάστε περισσότερα για: ,