Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

Ειδήσεις | 5-12-2013 |

To Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συνεργάζεται με το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου και παρουσιάζει τις βραβευμένες ταινίες του Φεστιβάλ για το 2013, από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Το London Greek Film Festival, του οποίου εμπνευστής είναι ο σκηνοθέτης, συγγραφέας και καλλιτέχνης των νέων μέσων, Χρήστος Προσύλης, ξεκίνησε σαν πείραμα αλλά εξελίχθηκε σε θεσμό. Χρόνο με το χρόνο κέρδισε αναγνώριση και κύρος, αποτελώντας μία ξεχωριστή μορφή έκφρασης της ελληνικής κινηματογραφικής φωνής στο εξωτερικό και ένα δυναμικό σημείο συνάντησης Ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών, καλλιτεχνών της κινούμενης εικόνας και των νέων μέσων, σεναριογράφων, παραγωγών, ηθοποιών και σινεφίλ, ενώ παράλληλα αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία παρουσίασης νέων ταλέντων και τάσεων.

Το φεστιβάλ υποστηρίζει τη δημιουργικότητα που συνδυάζει το παλιό καλό σινεμά, με τις δυνατότητες που προσφέρει η νέα εποχή της τεχνολογίας. Οι παράλληλες δράσεις του δημιουργούν δικτύωση και ευκαιρίες για μια συνεχή εξωστρεφή παρουσία του σύγχρονου Έλληνα δημιουργού στο χώρο του φιλμ.

Κάθε χρόνο υποβάλλονται στην επιτροπή του Φεστιβάλ δεκάδες σύγχρονες ταινίες από Έλληνες και Ελληνοκύπριους από κάθε γωνιά του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων της διασποράς, αλλά και από ξένους των οποίων η δουλειά έχει ελληνικό ενδιαφέρον. Ταινίες με ποικίλο θεματικό υλικό από τις οποίες επιλέγονται εκείνες που θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος.
Ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους και μικρού μήκους, ντοκιμαντέρ, animation, video art και πειραματικές ταινίες, καθώς και σενάρια με εμφανή προσανατολισμό κυρίως στον ανεξάρτητο κινηματογράφο που δίνουν το στίγμα του νέου ελληνικού σινεμά, το οποίο αντιδρά, ελπίζει, διεκδικεί και ονειρεύεται.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου διοργανώνονται αφιερώματα σε παλιότερους δημιουργούς και ειδικές προβολές, σεμινάρια, εργαστήρια και συζητήσεις ενώ ιδιαίτερη στιγμή της διοργάνωσης αποτελούν τα events, προγραμματισμένα ή αυθόρμητα, που δίνουν, με μουσική και γεύσεις, μια ιδιαίτερη ελληνική νότα στη Βρετανική πρωτεύουσα, όπως και η απονομή των Βραβείων Οδυσσέας.

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνεχίζοντας τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφουτου Λονδίνου παρουσιάζει ένα Αφιέρωμα στις καλύτερες στιγμές αυτού του ανεξάρτητου και δυναμικού θεσμού για το έτος 2013.
Μεταξύ των προβολών που θα παρουσιαστούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου, ξεχωρίζουμε τις δημιουργίες:
Welcome to the Show – Η Μουσική Κληρονομιά του Παύλου Σιδηρόπουλου
Σκηνοθεσία: Κώστα Πλιάκου και Alexis Ponce Psarros Ελλάδα, 2013. 65 λεπτά
Καλύτερο Δημιουργικό Ντοκιμαντέρ
Η Επιστροφή του Λαζάρου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρου Κωνσταντάρα
Ελλάδα, 2013. 88 λεπτά
Βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου (Lizz Njagah)
Έλληνες σε Αβέβαιη Πτήση
Σκηνοθεσία: Abdolreza Kohanrouz
Ελλάδα, 2012. 75 λεπτά
Βραβείο Καλύτερης Μουσικής (Σάκης Τσιλίκης & Γιάννης Λάσκαρης)
Τηλεμάχεια
Σκηνοθεσία: Alexander Nally
Ελλάδα/Μεγάλη Βρετανία, 2013. 119 λεπτά
Βραβείο Πρώτου Αντρικού Ρόλου (Patrick Fryer, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης)
Αίμα
Σκηνοθεσία: Διαμαντή Καραναστάση
Ελλάδα, 2012. 85 λεπτά
Βραβείου Καλύτερου Concept για Ταινία Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους
Βραβείο Πρώτου Γυναικείου Ρόλου (Βίκυ Βολιώτη)
Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (Διαμαντής Καραναστάσης – Διασκευή από θεατρικό έργο της Μαριάννας Κάλμπαρη)
10η Μέρα

Σκηνοθεσία: Βασίλη Μαζωμένου
Ελλάδα, 2012. 83 λεπτά
Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Βασίλης Μαζωμένος)
Βραβείο Καλύτερης Φωτογραφίας (Γιώργος Παπανδρικόπουλος)
Οι τιμητικές προβολές των βραβευμένων έργων του 6ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου (London Greek Film Festival) θα διεξαχθούν στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από τις 5 έως τις 8 Δεκεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το επίσημο πρόγραμμα, παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Ιδρύματος: http://www.mcf.gr/
10day
Διαβάστε περισσότερα για: ,