Οι εμπορικές αποτυχίες του 2013 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι εμπορικές αποτυχίες του 2013

Αφιερώματα | 24-12-2013 |

Αξιοζήλευτο cast, μεγάλα ονόματα στην καρέκλα του σκηνοθέτη, επένδυση στα ειδικά εφέ ή… συνδυασμός των προηγουμένων είναι συστατικά για μια εμπορική επιτυχία στο σινεμά σωστά; Όχι πάντα και απόδειξη γι’ αυτό είναι οι παρακάτω ταινίες,  οι οποίες μπορεί να μην “έβαλαν μέσα” τους παραγωγούς τους, άλλα οι εισπράξεις τους δεν ήταν οι αναμενόμενες.

The Counselor

The_Counselor_a_l

Ο Connan McCarthy γράφει, ο Ridley Scott σκηνοθετεί και οι  Brad Pitt, Penelope Cruz, Michael Fassbender και Cameron Diaz πρωταγωνιστούν σε μια υπερφλύαρη και ως επί τω πλείστον ανούσια ταινία, που δεν συμπάθησαν ούτε οι κριτικοί, ούτε το κοινό. Με το ζόρι στα 17 εκατομμύρια δολάρια οι εισπράξεις στις ΗΠΑ και συνολικά 63 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Diana

Diana_a_l

Η Naomi Watts φάνταζε η ιδανική επιλογή για να ενσαρκώσει τον ρόλο της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, άλλα το τελικό αποτέλεσμα της ταινίας του Oliver Hirschbiegel ήταν κατώτερο των προσδοκιών. Στην Βρετανία οι κριτικές ήταν επιεικώς απογοητευτικές οι εισπράξεις στις ΗΠΑ ενδεικτικές της υποδοχής από το κοινό: ούτε 68000 δολάρια σε 38 κινηματογράφους!

Διαβάστε επίσης: Το κοινό… δεν υποκλίνεται στην κινηματογραφική Πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Oldboy

Old_Boy_a_l

Πως και πως περιμέναμε το Oldboy διά χειρός Spike Lee και όλοι όσοι δημόσια εκδήλωναν την ανησυχία τους, με το που ακούστηκε πως το Hollywood θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή της ταινίας του Park-Chan-wook επιβεβαιώθηκαν. 7 εκατομμύρια δολάρια οι διεθνείς εισπράξεις της ταινίας, που πρωταγωνιστεί ο Josh Brolin.

After Earth

After_Earth_a_l

Η υπερπροσπάθεια που γίνεται να πλασαριστεί ο γιος του Will Smith, Jaden, ως σταρ δεύτερης γενιάς δεν αποδίδει γενικά. To After Earth, πηγμένο στα εφέ, συγκέντρωσε λίγες εισπράξεις (περίπου 244 εκατομμύρια δολάρια) αν αναλογιστεί κανείς το κόστος παραγωγής του (περίπου 13ο εκατομμύρια δολάρια) και πολλές κάκιστες κριτικές…

Fifth Estate

Fifth_Estate_a_l

Καλό στόρι σχετικό με έναν άνθρωπο, που απασχολούσε σε μεγάλο βαθμό τη διεθνή κοινή γνώμη και ιδιαίτερα τις Κυβερνήσεις (τουλάχιστον πριν εμφανιστεί ο Snowden), όπως ο Julian Assange, πολύ καλός πρωταγωνιστής ο “Sherlock” Benjamin Cumberbatch άλλα μέτρια ταινία και χλιαρή η υποδοχή από το κοινό, που συνεισέφερε μόλις 9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, στα ταμεία των παραγωγών.

The Lone Ranger

the_lone_ranger

Δεν ξέρω για εσάς, άλλα εγώ έχω βαρεθεί να βλέπω τον Johnny Depp ως μασκαρεμένο πρωταγωνιστή στις ταινίες του. Μάλλον αυτός ήταν και ένας από τους λόγους, που το κοινό δεν υποδέχθηκε και τόσο θερμά την πανάκριβη (250 εκατομμύρια) ταινία της Disney. 29,2 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις το πρώτο Σαββατοκύριακο προβολής, συνολικά 260,5 εκατομμύρια δολάρια παγκόσμιες εισπράξεις και ο παραγωγός Jerry Bruckheimer φεύγει από την Disney μετά από πολυετή συνεργασία. Ο ίδιος αρνείται πως η αποτυχία της ταινίας ήταν ο λόγος, άλλα ποιος ξέρει…

[via] Hollywood Reporter

Διαβάστε περισσότερα για: ,