Οι γυναίκες πήραν το τόξο τους - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Οι γυναίκες πήραν το τόξο τους

Αφιερώματα | 28-11-2013 |

Οι περιπέτειες στο Hollywood θέλουν πλέον πολλές γυναίκες να παίρνουν τα όπλα. Πολλές δε είναι οι φορές που οι γυναίκες επιλέγουν για όπλο ένα τόξο. Με αφορμή την Katniss Everdeen των Hunger Games που βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα στους κινηματογράφους, το Cinefreaks θυμάται τις γυναίκες που πήραν το τόξο τους.

Η Abigail Whistler από  το Blade Trinity. 

Blade-Trinity-ragazza-Jessica-Biel-Abigail-Whistler-Bow-485x728

H Jessica Biel αναλαμβάνει τον ρόλο της Abigail Whistler, κόρης του  Abraham Whistler, μέντορα του Blade και κυνηγός βαμπίρ. Η τρίτη ταινία Blade που μάλλον δεν την θυμόμαστε με τις καλύτερες αναμνήσεις έφερε δίπλα στον ήρωα την Jessica Biel, που κρατώντας το τόξο της Abigail Whistler, έκανε το κάτι παραπάνω στην ταινία.

 

Η Susan Pevensie από την σειρά Τα χρονικά της Narnia

feature_00032_top_10_movie_bow_and_arrows_susan_chronicles_of_narnia

Η σειρά της Narnia άρχισε με το φιλόδοξο  The Lion, the Witch and the Wardrobe το 2005. Αν και δεν έδειξε να έχει μεγάλη επιτυχία πολλοί ίσως να θυμάστε την Anna Popplewell που στον ρόλο της Susan, πήρε το τόξο και τα βέλη της από τον  Father Christmas και εξελίχθηκε σε μία δεινή τοξοβόλο στα επόμενα επεισόδια της σειρά της Narnia.

Η Guinevere στο King Arthur 

Keira-Knightley-Bow-and-Arrow-1024x768-20890

H Keira Knightley σε ένα διάλειμμα από τους Πειρατές της Καραϊβικής έπαιξε σε ένα άλλο blockbuster. Στο King Arthur πρωταγωνίστησε δίπλα στον Clive Owen, σαν Guinevere, που πριν γίνει βασίλισσα δε θα μπορούσα παρά να είναι ειδική στο τόξο. To King Arthur έμεινε στην ιστορία ως η πιο ρεαλιστική ταινία για την ιστορία του Αρθούρου και των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης, όμως σίγουρα δεν ήταν από τις καλύτερες ταινίες πάνω στο θέμα. Την προτιμούμε πάντως στις δραματικές κομεντί στυλ Anna Karenina την Keira, παρά με το τόξο της Guinevere.

Η Σκοτσέζα πριγκίπισσα Merida από το Brave της Pixar

Παρότι κέρδισε το Oscar για το καλύτερο animation, είναι από τις ταινίες της Pixar που δεν μας εντυπωσίασαν καθώς το σενάριό της είναι ίσως από τα πιο προβλέψιμα και ρηχά που έχει σε ταινία της η εταιρία. Σε αυτά που μας άρεσαν όμως στην ταινία είναι η σκοτσέζικη προφορά που διατηρείται σε όλους τους διαλόγους και ο χαρακτήρας της Merida, της ασυμβίβαστης πριγκίπισσας που δεν δέχεται να παντρευτεί αυτόν που θέλει ο πατέρας της και έτσι κερδίζει εκείνη τον αγώνα τοξοβολίας που θα έκρινε το ποιος θα την παντρευτεί. Η κοκκινομάλλα τοξοβόλος της Pixar κερδίζει επάξια μια θέση στις γυναίκες τοξοβόλους, κι ας μην είναι πραγματικός χαρακτήρας, αλλά animation.

Η Isabel από το Your Highness

H Natalie Portman παίρνει το τόξο της και πρωταγωνιστεί με τον Danny McBride και τον James Franco και την Zooey Deschanel  στο Your Highness, μια ταινία που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας καθώς κοινό και κριτικοί την αποδοκίμασαν. Το ταξίδι δύο αδερφών πριγκιπόπουλων για να σώσουν την πριγκίπισσα και να διεκδικήσουν τον θρόνο, με την Natalie Portman, στον ρόλο της γενναίας πολεμίστριας που θα τους συντροφεύσει. Βέβαια όλα αυτά από μία κωμική γωνία καθώς οι δύο αδερφοί δεν είναι ότι πιο ατρόμητο έχει να δείξει το Hollywood. Μια κωμωδία που λίγο πολύ θα θυμούνται οι περισσότεροι μόνο για την σκηνή με την Natalie Portman και το μαγιό.

natalie-portman-bikini-your-highness-m

Νομίζουμε ότι η Katnis Everdeen κερδίζει την μάχη στην τοξοβολία καθώς τουλάχιστον σαν ταινία το Hunger Games είναι μάλλον πολύ καλύτερο από τις ταινίες με τις τοξοβόλους που είδαμε μόλις.

katniss_peeta_the_hunger_games_catching_fire-1920x1080

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , ,