Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου "AegeanDocs" - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Έρχεται το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου “AegeanDocs”

Φεστιβάλ | 22-11-2013 |

Από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου η Μυτιλήνη θα φιλοξενήσει το 1ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου “AegeanDocs” στα πλαίσια του οποίου θα προβληθούν 27 ταινίες μεγάλου μήκους και 13 μικρού μήκους. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, ενώ ταυτόχρονα θα δίνεται η δυνατότητα και στα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου να παρακολουθήσουν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ μέσω  live streaming.

 

Πέρα από τις κανονικές προβολές θα υπάρξουν και ειδικές προβολές για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τους διοργανωτές δεν θα είναι ένα ακόμη φεστιβάλ ντοκιμαντέρ, στα τόσα που υπάρχνου, καθώς οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι ιστορικού κοινωνικού και πολιτικού περιεχομένου, κάτι που το καθιστά μοναδικό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

 

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Αιγαίου διοργανώνεται από τη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Έχει ήδη προγραμματιστεί το 2ο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά στη Χίο, αφού στόχος της Περιφέρειας και του Πανεπιστημίου είναι το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός και να περάσει και από άλλα νησιά του Αιγαίου.
Διαβάστε περισσότερα για: , ,