Το κοινό... δεν υποκλίνεται στην κινηματογραφική Πριγκίπισσα Νταϊάνα - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το κοινό… δεν υποκλίνεται στην κινηματογραφική Πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ειδήσεις | 4-11-2013 |

Οι προσδοκίες από την κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας της Πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν μεγάλες. Τόσο γιατί πρόκειται για μια από τις πιο αγαπητές γυναίκες παγκοσμίως, ακόμα και αν έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τον θάνατο της, που το πρόσωπο της συγκεντρώνει παραπάνω από έναν συμβολισμούς, όσο και επειδή οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν εν μέρει αδιευκρίνιστες και είναι αντικείμενο θεωριών συνωμοσίας. Παρ’ όλα αυτά τα νούμερα δείχνουν ο δημιουργός της ταινίας Oliver Hirschbiegel έχασε το στοίχημα.

Κι όπου νούμερα αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο Αμερικανικό box office. Τα σχεδόν 65000 δολάρια εισπράξεων στις προβολές, που πραγματοποιήθηκαν σε 38 κινηματογράφους δίνουν ένα μέσο όρο 1700 δολαρίων περίπου στον καθένα. Βέβαια μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι στις ΗΠΑ δεν θα συγκινούσε. Ωστόσο η βασισμένη στο βιβλίο “Diane: Her Last Love” της Kate Snell, που πρωτοκυκλοφόρησε το 2001, ταινία δεν έτυχε όχι θερμής, άλλα ούτε καν χλιαρής υποδοχής ούτε στην Αγγλία, όπου προβάλλεται τον τελευταίο μήνα!

Το κινηματογραφικό κοινό λοιπόν δεν υποκλίνεται στην Naomi Watts που ενσαρκώνει την Πριγκίπισσα, συμπλέοντας με τις κακές κριτικές που έχει λάβει η ταινία, με χαρακτηριστικές εκείνες της εφημερίδας Telegraph (“a special class of awful”) και της εφημερίδας Daily Mirror (“cheap and cheerless”). Κι αν και ο Hirschbiegel ήλπιζε (αδίκως όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα) πως το κοινό θα αγαπήσει την ταινία περισσότερο από τους κριτικούς λέγοντας πως δεν μετάνιωσε που γύρισε την ταινία, η Entertainment One, εταιρεία διανομής της “Νταϊάνα” σε ΗΠΑ, Αγγλία και άλλες αγορές θεωρεί σχεδόν βέβαια την εισπρακτική της αποτυχία στους κινηματογράφους και ελπίζει σε κάτι καλύτερο στην έκδοση της ταινίας σε DVD.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,