Συνέντευξη τύπου του Τζιμ Τζάρμους στην Θεσσαλονίκη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Συνέντευξη τύπου του Τζιμ Τζάρμους στην Θεσσαλονίκη

Φεστιβάλ | 3-11-2013 |

Την επόμενη μέρα της επίσημης έναρξης του φεστιβάλ δόθηκε η συνέντευξη τύπου του Τζιμ Τζάρμους.

Στο λιμάνι και συγκεκριμένα στην Αποθήκη Γ’, ο Τζιμ Τζάρμους απέδειξε για μία ακόμα φορά πόσο αγαπητός είναι στο κοινό της χώρας μας, καθώς πλήθος κόσμου έσπευσε παραστεί και να θέσει τις ερωτήσεις του. Για μία ώρα ο σκηνοθέτης της ταινίας «Μόνο οι Εραστές θα μείνουν Ζωντανοί» απαντούσε με μεγάλη ευγένεια ενώ, όπως και στη ταινία του, η μουσική είχε το δικό της πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ξεχώρισε η στιγμή που μετά από σχετική ερώτηση μίλησε για τον Lou Reed, αναφέροντας πως μπορεί να μην ήταν στενοί φίλοι, αλλά είχαν μοιραστεί πολλές στιγμές μαζί. Σχετικά με τη μουσική του ανέφερε ότι:

«Μεγάλη απώλεια που χάσαμε τον Λου, αλλά δεν τον χάνουμε γιατί μας χάρισε απίστευτα πράγματα. Δε μ’ αρέσει όλη η μουσική του, δεν μπορεί να σ’ αρέσει όλο το έργο ενός καλλιτέχνη, αλλά μ’ αρέσει πολύ ένα μεγάλο μέρος της. (…)Long Live Lou Reed.»

Στην ερώτηση αν θα το σκεφτόταν να κάνει τηλεόραση ανέφερε πως έχει κάποιες ιδέες αλλά ένας από τους λόγους που διστάζει είναι πως δεν θα έχει την ίδια ελευθερία με αυτήν που έχει τώρα. Συμπλήρωσε ότι:

«Δε βλέπω πολλή τηλεόραση για να μην εθιστώ, παίρνω γεύσεις. Έχω δει ένα επεισόδιο «Breaking Bad» και ένα «Mad Men». Όταν ξεκίνησα το «Wired» δεν μπορούσα να σταματήσω.»

Ευχαρίστησε πολλές φορές τους Έλληνες για τη θερμή υποδοχή τους και τόνισε το πόσο χαρούμενος είναι που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Σε ερώτηση αν θα σκεφτόταν να κινηματογραφήσει εδώ την επόμενη ταινία του απάντησε πως του παίρνει πολύ χρόνο να σκεφτεί και να αποφασίσει σε ποια πόλη θα γίνουν τα γυρίσματα την κάθε ταινίας του. Όσο για το τι αποφασίζει πρώτα όταν δουλεύει πάνω σε μια νέα ταινία, απάντησε πως πρώτα έρχονται στο νου του κάποιοι ήρωες και τα μέρη.

Φωτογραφία Motionteam

Διαβάστε περισσότερα για: , ,