Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου για τη νέα ταινία του Wes Anderson - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου για τη νέα ταινία του Wes Anderson

Ειδήσεις | 6-11-2013 |

Χτες ανακοινώθηκε ότι η νέα ταινία του Wes Anderson “The Grand Butapest Hotel” θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Βερολίνου 2014.

Στην όγδοη σκηνοθετική απόπειρα του Anderson (ο οποίος μας έχει συνηθίσει στην καθοδήγηση ηχηρών ονομάτων και στο παρελθόν) πρωταγωνιστεί ο Ralph Fiennes ως ένας όχι και τόσο συνηθισμένος θυρωρός του ξενοδοχείου του τίτλου ,που έχει πάρει υπό τη σκέπη του ένα νέο υπάλληλο (Tony Revolory). Η ταινία έχει το σύνηθες ευρύ φάσμα των μεγάλων ονομάτων που εμφανίζονται σε ιδιότυπους ρόλους που συναντάμε σχεδόν πάντα στις ταινίες του Anderson.Το λαμπερότατο καστ της συγκεκριμένης περιλαμβάνει τους : Mathieu Amalric, Jude Law, Edward Norton, Harvey Keitel and Tilda Swinton, παράλληλα με τους «θαμώνες» του Anderson Adrien Brody, Bill Murray Jason Schwartzman and Owen Wilson.
Η ταινία θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση στις 6 Φεβρουαρίου στο Βερολίνο και ο διευθυντής του φεστιβάλ δήλωσε : “Με την αλάνθαστη γοητεία του Wes Anderson αυτή η κωμωδία υπόσχεται να στείλει τα πράγματα μακριά με ένα διαφορετικό τρόπο …ο λεπτομερής σχεδιασμός της παραγωγής και το φανταστικό καστ.” Τα γυρίσματα του «The Grand Butapest hotel» έγιναν τόσο στη Σαξονία όσο και στα Babelsberg στούντιο στο Πότσνταμ κι έτσι κρίθηκε κατάλληλη επιλογή για το φεστιβάλ.
Αρχικά θεωρούμενο ως «δυνατό χαρτί» για τα Όσκαρ η επιλογή της 7ης Μαρτίου ως πρεμιέρας για τις Ηνωμένες Πολιτείες σημαίνει ότι η ταινία είναι πλέον εκτός ανταγωνισμού για τα χειμερινά βραβεία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει προγραμματιστεί να κάνει πρεμιέρα στις 28 Φλεβάρη. Το φεστιβάλ Βερολίνου διαρκεί από 6-16 Φεβρουαρίου.
Ιδού το trailer της ταινίας
THE GRAND BUDAPEST HOTEL – Official International Trailer HD – YouTube

Διαβάστε περισσότερα για: ,