Ο Terry Gilliam ξαναπροσπαθεί για τον Don Quixote - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Terry Gilliam ξαναπροσπαθεί για τον Don Quixote

Ειδήσεις | 20-11-2013 |

Ούτε μία ούτε δύο ούτε τρεις αλλά έξι φορές έχει προσπαθήσει ο Terry Gilliam να κάνει πραγματικότητα την ταινία του για τον Don Quixote. Όμως κάθε φορά κάποια εμπόδια θα σταθούν απροσπέλαστα γι αυτόν. Αυτός όμως συνεχίζει να προσπαθεί και λέει ότι ίσως η έβδομη φορά να είναι και η τυχερή.

Το όλο project άρχισε το 2000 όταν ο Terry ήταν ενθουσιασμένος με την ιδέα της νέας του ταινίας για τον Δον Κιχώτη. Το σενάριο προέβλεπε δύο κόσμους, εκ των οποίων το πρώτο θα ήταν το σήμερα με έναν επιχειρηματία να βρίσκεται πίσω στο χρόνο όπου ο Δον Κιχώτης θα τον περάσει για τον Σάντσο και έτσι θα ξεκινήσει μία περιπέτεια.

Το αρχικό project που περιλάμβανε τους Jean Rochefort και Johnny Depp, δεν έγινε ποτέ καθώς ο Jean Rochefort τραυματίστηκε μόλις άρχισαν τα γυρίσματα ενώ ο Gilliam ήταν τόσο άτυχος που καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες του κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των σκηνικών. Στο μεταξύ τα γυρίσματα που είχαν γίνει μέχρι την διακοπή γινόταν κοντά σε μία στρατιωτική βάση, με αποτέλεσμα τα αεροπλάνα που πηγαινοέρχονταν να εμποδίζουν τον ήχο της ταινίας.

Όλα αυτά αποτυπώθηκαν στο ντοκιμαντέρ Lost in Mancha, που αφηγείται την ιστορία της ταινίας που δεν έγινε ποτέ. Να σημειώσουμε ότι επρόκειτο για μία από τις μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές παραγωγές, καθώς ο Gilliam είχε εξασφαλίσει 32 εκατομμύρια δολάρια εκτός Hollywood.

Ο καιρός περνούσε και ο Gilliam το 2005 άρχισε να προσπαθεί να ζωντανέψει το όνειρο του. Ο Ντεπαρτιέ φημολογούνταν ότι θα αναλάβει τον ρόλο του Κιχώτη, όμως τελικά ποτέ κάτι τέτοιο δεν έγινε, ενώ λίγο αργότερα ο Johnny Depp απασχολημένος με τους Πειρατές της Καραϊβικής δήλωσε ότι δεν θα ήθελε να συμμετέχει στο νέο project. Ο Gilliam βέβαια είχε να παλέψει και με ασφαλιστικές εταιρίες που πήραν τα δικαιώματα του film μετά την καταστροφή των σκηνικών και της μη παραγωγής της πρώτης ταινίας.

Μετά από μεγάλο αγώνα με νομικά προβλήματα ανακοίνωσε το 2008 ότι η παραγωγή πρόκειται σύντομα να ξεκινήσει, ενώ οι Duvall και McGregor ήταν σχεδόν σίγουροι για τους βασικούς ρόλους. Η ταινία που αντιμετώπισε και νέα προβλήματα, δεν προχώρησε και πάλι από το στάδιο του pre-production.

O Gilliam επανήλθε σήμερα στο project δηλώνοντας ότι θα ξαναρχίσει να δουλεύει σε αυτό ελπίζοντας ότι η ταινία τελικά θα γίνει σύντομα. Το σενάριο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι το ίδιο με την ταινία του 2000 ενώ άγχος του Βρετανού δημιουργού είναι μήπως τελικά όταν γίνει η ταινία, απογοητεύσει τους fan του που θα έχουν εξωπραγματικές απαιτήσεις μετά από τόσα χρόνια αναμονής.