Ξεκινά σήμερα το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ξεκινά σήμερα το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ | 1-11-2013 |

Πιστό στο ραντεβού του με το σινεφίλ κοινό, το 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί φέτος από την 1η έως τις 10 Νοεμβρίου. Οι βασικοί χώροι διεξαγωγής του είναι η ιστορική έδρα του θεσμού, το Ολύμπιον και ο Παύλος Ζάννας, καθώς και οι τέσσερις χαρακτηριστικές αίθουσες του Λιμανιού: Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Τώνια Μαρκετάκη και Φρίντα Λιάππα.

Δίνοντας το στίγμα μιας δεκαήμερης γιορτής του ανεξάρτητου κινηματογράφου, το 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει κι εφέτος ταινίες απ’ όλο τον κόσμο. Κινηματογραφικές εκπλήξεις, σημαντικοί προσκεκλημένοι, αφιερώματα και παράλληλες εκδηλώσεις, θα μεταμορφώσουν την πόλη της Θεσσαλονίκης σε μια νεανική κυψέλη ζωής και γόνιμης συναναστροφής, με άξονα πάντα την αγάπη για την Έβδομη Τέχνη.

Ο Τζιμ Τζάρμους θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη, προσκεκλημένος του 54ου ΦΚΘ, ενώ η νέα ταινία του “Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί” (Only Lovers Left Alive), θα ανοίξει την αυλαία της φετινής διοργάνωσης, σήμερα Παρασκευή 01 Νοεμβρίου, στις 20:30 στο Ολύμπιον.
Παράλληλα ο σπουδαίος Αμερικανός δημιουργός θα δώσει Συνέντευξη Τύπου το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, στις 14:00 στην Αποθήκη Γ΄, στο Λιμάνι. Ενώ την ίδια μέρα στις 20:00 θα υπάρξει και δεύτερη προβολή της ταινίας του «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» και πάλι στο Ολύμπιον.

Πάντοτε ασυμβίβαστος ως προς το καλλιτεχνικό του όραμα, ο Τζιμ Τζάρμους χτίζει αυτή τη φορά το ιδιόρρυθμο κινηματογραφικό σύμπαν του με άξονα τον βαμπιρικό μύθο.
Η ταινία, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα την άνοιξη στο Φεστιβάλ των Καννών, είναι αντιπροσωπευτική της γραφής του Αμερικανού δημιουργού. Λειτουργώντας ως μια αλληγορία για τη συντροφικότητα, την τέχνη και την κατάσταση της ανθρωπότητας, ο Τζάρμους χρησιμοποιεί ως όχημα δύο ψυχές που δεν ανήκουν σε αυτό τον κόσμο για να μιλήσει γι’ αυτό που οι άνθρωποι αποκαλούν «παντοτινή αγάπη».
Στην ταινία, που έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών τον Μάρτιο συμμετέχοντας στο επίσημο τμήμα του Διαγωνιστικού, αλλά και στο Φεστιβάλ του Τορόντο, πρωταγωνιστούν οι Tilda Swinton (Io Sono L’ Amore, We Need to Talk About Kevin) και Tom Hiddleston (Thor, Avengers), η Mia Wasikowska & o John Hurt.
Τέλος να σημειώσουμε ότι στην παραγωγή της ταινίας συμμετέχει η ελληνική εταιρία Faliro House, του Χρήστου Β. Κωνσταντακόπουλου. Tο φιλμ «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Ιανουαρίου του 2014 σε διανομή της Feelgood Entertainment.
Η συμμετοχή της ταινίας έναρξης, η οποία εντάσσεται στην ενότητα «Ανοιχτοί Ορίζοντες», χρηματοδοτείται, μεταξύ άλλων δράσεων του 54ου ΦΚΘ, από την Ευρωπαϊκή Ένωση – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007-2013.

Τα εκδοτήρια των εισιτηρίων του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρίσκονται στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο Λιμάνι. Οι ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων είναι καθημερινά 10:00 με 24:00. Τιμή εισιτηρίου: €6.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παραθέτουμε και τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ: http://tiff.filmfestival.gr/
Αξίζει επίσης να επισημάνουμε και φέτος το γεγονός ότι οι φοιτητές, οι κάτοχοι Κάρτας Πολιτισμού, οι άνεργοι και τα άτομα άνω των 65 ετών δικαιούνταιελεύθερη είσοδο (εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις) στις προβολές με ώρα έναρξης έως και τις 15:00. Απαραίτητη είναι σε κάθε περίπτωση η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου με την επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας ή Κάρτας Πολιτισμού ή κάρτας ανεργίας ή αστυνομικής ταυτότητας αντίστοιχα. Ενώ εκδίδεται εισιτήριο μόνο την ημέρα της προβολής και δεν υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής ή αλλαγής του εισιτηρίου.
Πρώτη δημοσίευση στο TVXS
Διαβάστε περισσότερα για: ,