Η τρομακτικότερη σκηνή σε ταινία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η τρομακτικότερη σκηνή σε ταινία

Ειδήσεις | 1-11-2013 |

Με αφορμή το Halloween (aka τη νύχτα των νεκρών) η ιστοσελίδα  play.com έκανε μια ψηφοφορία στην όποια συμμετείχαν 10.000 χρηστές για το ποια είναι η τρομακτικότερη σκηνή όλων των εποχών σε ταινία.

Οι χρηστές όμως ψήφιζαν με.. τους χτύπους της καρδίας τους αφού οι διοργανωτές  χρησιμοποίησαν  οθόνες καρδιακών παλμών για να δουν ποια σκηνή προκαλούσε στους θεατές τις μεγαλύτερες ανατριχίλες. Την πρώτη θέση κατέλαβε «Η Λάμψη» (S.Kubrick) με τη σκηνή που ο Jack Nicolson ανοίγει μια τρύπα στην πόρτα μ ένα τσεκούρι και λέει “Here’s Johny”! Η συγκεκριμένη σκηνή έκανε τους παλμούς του κοινού να αυξάνονται κατά 28.2%. Τη «Λάμψη» ακολουθούν ο «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» και η σκηνή που η Nancy Thompson φέρνει από το όνειρο της στον πραγματικό κόσμο τον Freddy Kruger, με ποσοστό αύξησης παλμών στο 26.7% και ο «Εξορκιστής» με τη σκηνή όπου η Cristine Mc Neil εξερευνά έναν ύποπτο θόρυβο στη σοφίτα της με ποσοστό 24.8%.

Τα πράγματα διαφοροποιούνται στον τρόμο που προκαλεί ολόκληρη η ταινία αφού ο «Εξορκιστής» έρχεται πρώτος επιταχύνοντας τους σφυγμούς κατά 25.9% ισοψηφώντας με τη «Λάμψη» και αφήνοντας στο κατόπι τους τον «Εφιάλτη στο δρόμο με τις λεύκες» με ποσοστό 23.3%. Υπάρχει όμως και το συνολικό σκορ εφόσον συνυπολογιστούν οι δυο ψηφοφορίες όπου η «Λάμψη» καταλαμβάνει ξανά την κορυφή ο «Εξορκιστής» τη δεύτερη θέση και ο «Εφιάλτης στο δρόμο με τις λεύκες» την τρίτη.

Ολόκληρη η λίστα με τις 10 ταινίες που έκαναν τις καρδιές μας να τρέχουν είναι αυτή

The Shining (1980)
The Exorcist (1973)
A Nightmare On Elm Street (1984)
Ring (aka Ringu) (1998)
Alien (1979)
The Silence of the Lambs (1990)
Poltergeist (1982)
Insidious (2010)
Halloween (1978)
Saw (2004)

Έχει ενδιαφέρον το ότι η μελέτη αυτή δείχνει ότι ένα καλό θρίλερ κάνει την καρδιά μας να αντιδρά όπως μια χαλαρή άσκηση!
Τρομάξατε;;;