7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης

Φεστιβάλ | 14-10-2013 |

Από τη Θεσσαλονίκη, μια πόλη που λατρεύει το σινεμά, δεν θα μπορούσε να λείπει το δικό της φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους! Το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Θεσσαλονίκης, που πρωτοξεκίνησε και επιμελείται ο Γιάννης Ζαχόπουλος, επιστρέφει για 7η χρονιά, στο πολιτιστικό κέντρο Αλέξανδρος, από τις 20 έως τις 26 Οκτωβρίου.

Οι σινεφίλ της Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικρές δημιουργίες μεγάλων σκηνοθετών, όπως οι Terry Giliam, Denis Villeneuve, Polanski, Kieslovski κ.α. ενώ θα προβληθούν και οι πέντε υποψήφιες και η βραβευμένη με το Όσκαρ μικρού μήκους ταινίες για το 2013. Παράλληλα θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε αφιερώματα στο νέο Ρωσικό και στο Βελγικό σινεμά, στην περίφημη παρισινή σχολή κινηματογράφου «LA FEMIS», σε τρεις γυναίκες σκηνοθέτιδες από τη Σερβία και και σε τρεις άνδρες, έναν Έλληνα, έναν Δανό κι έναν Ισπανό: τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, τον Martin de Thurah και τον Alex Flora.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και προγραμματίζονται masterclasses με τον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο και με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη.

Συνολικά θα προβληθούν 100 περίπου ταινίες από 17 χώρες και το φεστιβάλ αποτελεί μια συμπαραγωγή της THESS FEST και του AZA cinema-club.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του φεστιβάλ.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,