Τρεις ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τρεις ελληνικές ταινίες στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης

Ειδήσεις | 25-10-2013 |

Τρεις ελληνικές ταινίες συμμετέχουν στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Στοκχόλμης που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 17 Νοεμβρίου. Στο διαγωνιστικό τμήμα συμμετέχουν οι ταινίες «Miss Violence» του Αλέξανδρου Αβρανά και «Luton» του Μιχάλη Κωνσταντάτου και στο τμήμα twilight zone η ταινία  «Η αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου. Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος είναι 20.

Ως γνωστόν, η «Miss Violence» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο τελευταίο φεστιβάλ της Βενετίας αποσπώντας δυο βραβεία (σκηνοθεσίας- ανδρικής ερμηνείας – Θέμης Πάνου). Επίσης διαγωνίστηκε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Ρέικιαβικ.
Το «Luton» παίχθηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν και συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου BFI του Λονδίνου.
Η «Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» έχει επίσης περάσει από πολλά φεστιβάλ, ανάμεσα στα οποία το εφετινό του Βερολίνου (παίχθηκε στο Forum).
Κατά τη διάρκεια των δώδεκα ημερών που διαρκεί το φεστιβάλ της Στοκχόλμης  θα προβληθούν 170  ταινίες  από περισσότερες από 40 χώρες ενώ το Φεστιβάλ διοργανώνει σεμινάρια, κατ’ ιδίαν συναντήσεις καθώς και προβολές έργων σε εξέλιξη.

Διαβάστε περισσότερα για: , ,