Το Ruins ξαναπροβάλλεται σε Αθήνα και άλλες πόλεις - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Το Ruins ξαναπροβάλλεται σε Αθήνα και άλλες πόλεις

Ειδήσεις | 14-10-2013 |

Ένα ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή για τη συγκλονιστική υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα. Η εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα, και τελικά διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, λίγες μέρες πριν τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.

Η υπόθεση προκάλεσε πολλές αντιδράσεις σε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς οι γυναίκες υποβάλλονταν στο τεστ παρά την θέλησή τους και χωρίς να ερωτηθούν, ενώ ο νόμος Λοβέρδου που μόλις είχε ψηφιστεί έδινε τη δυνατότητα δημοσιοποίησης των φωτογραφιών και τω στοιχείων τους. Οι οροθετικές γυναίκες αθωώθηκαν λίγους μήνες αργότερα από την δικαιοσύνη, με το στίγμα να τις ακολουθεί ωστόσο, μετά από αυτό το κυνήγι μαγισσών. Ο νυν υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επανέφερε πριν λίγες εβδομάδες τον νόμο Λοβέρδου, προκαλώντας εκ νέου αντιδράσεις.

Το Ruins, τίτλος που θα μπορούσε να αφορά την κατάσταση της Ελλάδας συνολικά στις μέρες που ζούμε, όπως σχολίασαν αρκετοί μετά από την προβολή του, προβάλλεται δωρεάν σε διάφορες τοποθεσίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Αυτή την Πέμπτη 17 Οκτώβρη ξαναέρχεται στην Αθήνα και στον κινηματογράφο Εμπρός, στις 8μ.μ. Το Εμπρός βρίσκεται στην Ρήγα Παλαμήδη 2 στου Ψυρρή.

Το Ruins προβάλλεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας:
Προβολή Ρόδου

Κυριακή 3 Νοεμβρίου Ώρα 19:30
Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Προβολή στο Αμφιθέατρο
Ραδιοφωνικού Σταθμού 9,84

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου Ώρα 19:00
Διοργανωτής: Συλλογικές Δράσεις
Κοινωνικής Αλληλεγγύης 18 Άνω

Προβολή στα Χανιά

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου Ώρα 19:30
Θέατρο “Δημήτρης Βλησίδης”

Προβολή Σερρών

Στέκι της Διάβασης Πεζών Χατζηπανταζή 11
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Το Ruins προβάλλεται και στο Λονδίνο στις 18 Οκτωβρίου στο Birkbeck University

Διαβάστε περισσότερα για: , , , , , ,