Ο Κώστας Γαβράς για την Χρυσή Αυγή - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Κώστας Γαβράς για την Χρυσή Αυγή

Ειδήσεις | 11-10-2013 |

O παγκοσμίου φήμης κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς μίλησε στο «Democracy Now» για την 50ετή καριέρα του, χάρη στην οποία έφτασε σήμερα να θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους εν ζωή πολιτικούς σκηνοθέτες. O κ. Γαβράς αναφέρθηκε, επίσης, στη Χρυσή Αυγή, την οποία χαρακτήρισε φασιστική και ναζιστική, ενώ συνέδεσε την άνοδό της με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να τους σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά. «Θα δούμε αν αυτό θα συνεχιστεί», πρόσθεσε. Δείτε το βίντεο όλης της εκπομπής-αφιέρωμα στην πορεία του Έλληνα σκηνοθέτη.

«Αυτή η φασιστική ομάδα ήταν πολύ μικρότερη. Εξαιτίας της κρίσης, γιγαντώθηκε σε τεράστιο βαθμό, καθώς υπόσχονται αλλαγές στην Ελλάδα, ότι θα τη σώσουν από την κρίση – (υποσχέσεις) εντελώς ψεύτικες. Κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο δυστυχισμένοι και σε τέτοια άθλια κατάσταση που νομίζουν ότι μπορούν να βρουν λύση ψηφίζοντας αυτούς τους ανθρώπους (εν. Χρυσαυγίτες). Όμως, στην πραγματικότητα (οι τελευταίοι) είναι φασίστες, όπως ήταν οι Ναζί».

Τέλος, ανέφερε μεταξύ άλλων, πως παρακολούθησε τις διαμαρτυρίες στην Ελλάδα και τον κόσμο που «προσπαθούσε να πει πως πρέπει να τελειώσετε με αυτούς, να τους σταματήσετε. Και τελικά, η κυβέρνηση αποφάσισε να τους σταματήσει. Θα δούμε αν αυτό θα συνεχιστεί, θα δούμε πόσο μακριά θα πάει».

Διαβάστε περισσότερα για: , ,