Η Léa Seydoux πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου στο Lobster - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Léa Seydoux πρωταγωνίστρια του Λάνθιμου στο Lobster

Ειδήσεις | 24-10-2013 |

O Γιώργος Λάνθιμος που κέρδισε πριν λίγες μέρες στο Eurimages την χρηματοδότηση της νέας του ταινίας, ανακοίνωσε το διεθνές cast του Lobster, το οποίο θα είναι η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία. Στο cast βρίσκουμε πέρα από την Léa Seydoux (Η ζωή της Adele), τoν γνωστό από το Zero Dark Thirty, Jason Clarke, τον Ben Whishaw (Skyfall), την Olivia Colman (Broadchurch). Από Ελληνικής πλευράς συμμετέχουν η ελληνικής καταγωγής πρωταγωνίστρια του Attenberg Ariane Labed αλλά και η Αγγελική Παπούλια που συνεργάστηκε με τον Λάνθιμο στις δύο προηγούμενες του ταινίες Κυνόδοντα και Άλπεις.

jason-clarke-655x341

To Lobster θα έχει να κάνει με μια μελλοντική κοινωνία όπου το να βρουν οι ανύπαντροι ταίρι είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, καθώς τους δίνονται 45 μέρες γι’ αυτόν τον λόγο. Σε περίπτωση αποτυχίας θα μεταμορφώνονται σε ζώα και θα εξορίζονται στο δάσος καταδικασμένοι στη μοναξιά. Ένας άνδρας που αδυνατεί να βρει το ταίρι του μέσα στην προθεσμία που του έχει δοθεί, αποφασίζει να αυτό-εξοριστεί στο δάσος. Εκεί γνωρίζει τον έρωτα αλλά οι κανόνες της περίεργης αυτής κοινωνίας έχουν καταπατηθεί.

Η ταινία ξεκινά γυρίσματα τον Μάρτιο που μας έρχεται. Στο σενάριο εκτός από τον Λάνθιμο βρίσκεται ο συνεργάτης του σε Κυνόδοντα και Άλπεις, Ευθύμης Φιλίππου.

Διαβάστε περισσότερα για: , , , ,