Αλμοδόβαρ εναντίον Ισπανικής Κυβέρνησης - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Αλμοδόβαρ εναντίον Ισπανικής Κυβέρνησης

Ειδήσεις | 15-10-2013 |

Ποιος είδε (ή μάλλον διάβασε) τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και δεν τον φοβήθηκε! Με άρθρο του στο infoLibre ο σκηνοθέτης ασκεί δριμεία κριτική στην ισπανική κυβέρνηση και κατηγορεί ευθέως το Λαϊκό Κόμμα, ότι με την οικονομική πολιτική του και τα… φορομπηχτικά (όπως τα χαρακτήρισε) μέτρα που εφαρμόζει, ιδιαίτερα στον χώρο του κινηματογράφου καταδικάζει το ισπανικό σινεμά σε θάνατο. 

“Θέλουν να εξολοθρεύσουν το σινεμά” γράφει και ρίχνει τα βέλη του στον υπουργό Οικονομικών Κριστόμπαλ Μοντόρο, για την αύξηση του ΦΠΑ στα εισιτήρια του κινηματογράφου, η οποία ακολουθεί την μείωση κατά 14% σε σχέση με πέρυσι, της κρατικής χρηματοδότησης για τον κινηματογράφο. Ο Μοντόρο υποστήριξε δημόσια, πως για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος ευθύνεται η κακή ποιότητα των ταινιών κι όχι η φορολογία και η μείωση της χρηματοδότησης, φορτίζοντας το ήδη βαρύ κλίμα.

“Κάποιος πρέπει να πει στον υπουργό αυτό: στη Γαλλία ο συντελεστής ΦΠΑ (για τα εισιτήρια του κινηματογράφου) είναι 7% και το επόμενο έτος θα πάει κάτω από το 5%. Στην Ιταλία είναι 10%, στη Γερμανία 11%, και στην Ισπανία είναι 21%” γράφει ο Αλμοδόβαρ στο άρθρο του και δεν είναι ο μόνος που τάσσεται απέναντι στην συγκεκριμένη πολιτική. Άνθρωποι από τον χώρο του ισπανικού σινεμά θεωρούν την κυβέρνηση και την πολιτική του Μοντόρο υπεύθυνη για το κλείσιμο των κινηματογράφων και την απώλεια θέσεων εργασίας.

το διαβάσαμε στα Νέα

Διαβάστε περισσότερα για: ,