MIB 3: Πίσω στο παρελθόν για να σώσουν το μέλλον - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

MIB 3: Πίσω στο παρελθόν για να σώσουν το μέλλον

Ειδήσεις | 8-5-2012 |

Έχουν περάσει 15 χρόνια από την ταινία που ανέδειξε για πρώτη φορά τα μαύρα κουστούμια, τα σκούρα γυαλιά και δύο γραβατωμένους πράκτορες, τον J και K, στα πιο cool ορόσημα του αγώνα κατά του διαστρικού εγκλήματος .

Στην τρίτη ταινία MEN IN BLACK, το στυλάτο δίδυμο θα γίνει τρίδυμο, αφού το καλοκουρδισμένο σενάριο μας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο και μας επιφυλάσσει εκτός από τις απολαυστικές ερμηνείες του Will Smith (ή αλλιώς J) και του Tommy Lee Jones (ή αλλιώς K), ένα ακόμα ρεσιτάλ του απίστευτα εύστοχου Josh Brolin ως νεαρού πράκτορα K. Και ενώ μεγάλο μέρος της ταινίας διαδραματίζεται στο 1969 και αυτό ακούγεται μάλλον επικίνδυνο για το είδος της επιστημονικής φαντασίας, τα εξαιρετικά ρετρό -φουτουριστικά εφέ και σκηνικά της ταινίας στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, ενώ οι διάλογοι και οι ίδιοι οι χαρακτήρες είναι πιο εξελιγμένοι και αστείοι από ποτέ.

Στο Men In Black 3, οι πράκτορες J (Will Smith) και K (Tommy Lee Jones) βουτάνε πίσω στο χρόνο. Αν και ο J έχει πια μεγάλη εμπειρία σε περίεργες καταστάσεις μετά από τα 15 χρόνια της σταδιοδρομίας του με τους Men In Black, τίποτα, ούτε καν οι εξωγήινοι, δεν τον μπερδεύει τόσο όσο ο κλειστός και καθόλου ομιλητικός συνάδελφος του.

Αλλά όταν η ζωή του K και η μοίρα του πλανήτη κινδυνεύουν, ο πράκτορας J θα πρέπει να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο για να σώσει την κατάσταση και να ανακαλύψει ότι υπάρχουν μυστικά στο σύμπαν που ο K δεν του είπε ποτέ. Μυστικά που θα αποκαλυφθούν καθώς συνεργάζεται με τον πράκτορα K στα νιάτα του(Josh Brolin), για να τον σώσει και μαζί του φυσικά το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

Συντελεστές

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τότε που είδαμε για τελευταία φορά τους Άνδρες με τα Μαύρα να προστατεύουν τη γη από τα αποβράσματα του σύμπαντος και από τότε έχουν οργιάσει οι φήμες για την τρίτη ταινία. Ο Smith βέβαια μας λέει ότι ήταν πάντα δεδομένο ότι θα ακολουθούσε και τρίτη ταινία. «Φτάσαμε σε ένα σημείο όπου όλοι αισθανθήκαμε ότι είχαμε μια φρέσκια και συναρπαστική ιστορία που θα πήγαινε το κοινό σε ένα χωροχρόνο που δεν έχουμε ξαναδεί στις άλλες ταινίες» εξηγεί ο Smith.

Για το ρόλο του, ο Will Smith είναι ενθουσιασμένος που ξαναέβαλε το μαύρο κουστούμι και τα γυαλιά του. «Δεν παίζεται το μαύρο κουστούμι», μας λέει. «Είναι τόσο ισχυρή και συμβολική εικόνα. Βάζεις το μαύρο κουστούμι και τα σκούρα γυαλιά και αυτόματα μπαίνεις στο πνεύμα. Είναι σαν παιδική φαντασίωση, ξέρεις πράγματα που οι γύρω δεν γνωρίζουν, ενώ εσύ κάνεις την πιο σημαντική δουλειά του κόσμου. Βγαίνει από μέσα μου ο εφτάχρονος εαυτός μου κάθε φορά που φοράω το μαύρο κουστούμι».

Ο Tommy Lee Jones είναι αντίστοιχα και αυτός ενθουσιασμένος που θα ξαναπαίξει το σκληρό πράκτορα K. Μας λέει σχετικά: «Κάθε μέρα που πας για δουλειά με τον Will Smith είναι μια χαρούμενη μέρα, και ο Will με τον Barry (Sonnenfield) μαζί, την κάνουν μια ακόμα πιο χαρούμενη μέρα. Είναι καταπληκτικοί άνθρωποι για να δουλεύεις μαζί τους».

«Θέλαμε η ταινία να είναι ταυτόχρονα οικεία και διαφορετική» μας λέει ο Barry Sonnenfeld που έχει σκηνοθετήσει και τις τρεις ταινίες. «Αυτό που είναι οικείο είναι οι χαρακτήρες. Θέλαμε να φέρουμε τον Will Smith και τον Tommy Lee Jones πίσω, αλλά επίσης θέλαμε κάτι νέο και ευρηματικό, και αυτό προέκυψε με το ταξίδι στο χρόνο».

Τον νεαρό πράκτορα K εν έτει 1969 υποδύεται ο Josh Brolin, που παρουσιάζει μια πονηρή και έξυπνη εκδοχή του νεαρού K που ενσωματώνει την μανιέρα και το στυλ του Tommy Lee Jones, ενώ καταφέρνει να δώσει και το δικό του στίγμα.

«Γυρίσαμε τις σκηνές διαδοχικά. Είχαμε αρχικά τον Tommy για την πρώτη πράξη, μετά ο Josh εμφανίστηκε για να υποδυθεί τον K στη δεύτερη πράξη και σχεδόν όλο το μέρος της τρίτης πράξης, και την τελευταία εβδομάδα του γυρίσματος είχαμε τον Tommy» μας λέει o Sonnenfeld. «Αυτό που βρήκα καταπληκτικό ήταν ότι σκεφτόμουν συνέχεια ότι σκηνοθετούσα έναν ηθοποιό. Η ερμηνεία τους είχε τόση συνοχή που ήταν δύσκολο να ξεχωρίσω που τελείωνε ο Tommy Lee Jones και που άρχιζε ο Josh Brolin. Για μένα, δεν πρόκειται για τον Tommy που παίζει τον Κ ή για τον Josh Brolin που παίζει τον Κ. Πρόκειται απλά για τον Κ».

Η ομάδα πίσω από την κάμερα περιλαμβάνει τον επτά φορές βραβευμένο με Όσκαρ (και για τη δουλειά του στο Men In Black) Rick Baker στο σχεδιασμό των εξωγήινων και τους πέντε φορές βραβευμένους με Όσκαρ Ken Ralston και Jay Redd στα ειδικά εφέ. Επίσης στους συντελεστές θα βρείτε τον διευθυντή φωτογραφίας Bill Pope, που έχει κάνει όλες τις ταινίες Matrix καθώς και τη δεύτερη και τρίτη ταινία Spiderman, αλλά και τον production designer Bo Welch που έχει αναλάβει το σχεδιασμό του φουτουριστικού κόσμου των Men In Black το 2012 καθώς και το ρετρό-φουτουριστικό κόσμο του 1969.


[youtube id=”-idlyOkuF0s” width=”630″ height=”505″]