Μια ταινία για την πολιτική, το σεξ και τον Στρος Καν - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Μια ταινία για την πολιτική, το σεξ και τον Στρος Καν

Χωρίς κατηγορία | 16-3-2012 |

Τον Ντομινίκ Στρος Καν τον γνωρίσαμε για τα καλά, όταν η χώρα μας μπήκε στο ΔΝΤ, στους μηχανισμούς υποστήριξης και στον χορό των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας. Ακόμα περισσότερο τον μάθαμε όταν το όνομα του φιγούραρε σε ροζ σκάνδαλα και καταγγελίες σεξουαλικών παρενοχλήσεων, που του “χάλασαν” τον δρόμο προς την υποψηφιότητα για την προεδρία της Γαλλίας, με τους Σοσιαλιστές. Η ιστορία του λοιπόν είναι άκρως κινηματογραφική και αυτό φαίνεται πως σκέφτηκε ο Εϊμπλ Φεράρα, που θα γυρίσει ταινία για τον Στρος Καν με πρωταγωνιστή τον Ζεράρντ Ντεπαρντιέ.

Ο Φεράρα αποκαλύπτει, πως θα πρόκειται για μία ταινία για την πολιτική και το σεξ, τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν πριν από το καλοκαίρι σε Παρίσι, Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη. Το σενάριο της είναι έτοιμο και αντλεί στοιχεία από τον Τύπο, άλλα και προσωπική του έρευνα.

Πως όμως βρέθηκε ο Ντεπαρντιέ με τον πρωταγωνιστικό ρόλο; Όπως δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο Radio Television Suisse, αντιπαθεί τον Στρος Καν επειδή εκπροσωπεί μια μερίδα των Γάλλων, που ο ίδιος αντιπαθεί: τους αλαζόνες και αγενείς. Αποκάλυψε μάλιστα πως στην ταινία θα πρωταγωνιστεί μαζί με την Ιζαμπέλ Ατζανί.

Αν πιστέψουμε το IMDB τότε είναι πιθανόν η ταινία του να ονομαστεί Coup d’Etat, που σημαίνει Πραξικόπημα.