Η Γυναίκα του Πέμπτου (2011) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Η Γυναίκα του Πέμπτου (2011)

Χωρίς κατηγορία | 8-3-2012 |

Ο Ίθαν Χωκ πρωταγωνιστεί στην ταινία του Πάβελ Παβλικόφσκι, στον ρόλο ενός συγγραφέα, του Τομ Ρικς, που θέλει όσο τίποτα άλλο να ξανακερδίσει την παλιά ευτυχισμένη ζωή του, την γυναίκα του και την κόρη του στο Παρίσι. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα υπολόγιζε και αναγκάζετε να ζήσει σε ένα υποβαθμισμένο ξενοδοχείο και να δουλεύει ως νυχτοφύλακας για να τα βγάλει πέρα. Τότε γνωρίζει την μυστηριώδη Μάργκιτ και μπαίνει σε μια έντονη και παθιασμένη σχέση, που οδηγεί όμως σε μια σειρά ανεξήγητων γεγονότων.

Ο Πάβελ Παβλικόφσκι μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο του Ντάγκλας Κένεντι, ένα καλό θρίλερ, που όμως δεν ήταν και ότι πιο εύκολο να γίνει ταινία. Ο ίδιος αναφέρει:

Πράγματι, αλλά στην ουσία ποτέ δεν το σκέφτηκα σαν ακριβή μεταφορά, για μένα ήταν πάντα μια καλή αφετηρία για ένα έργο που θα ανέπτυσσε τη δική του εσωτερική λογική. Από μια άποψη η ιστορία είναι μια καταγραφή της ψυχολογικής αποσύνθεσης: η ιστορία ενός άντρα που διαλύεται και γίνεται σχιζοφρενής. Το συγκεκριμένο θέμα με απασχολούσε για πολύ καιρό και είχα ξεκινήσει να γράφω ένα σενάριο πάνω σε αυτό. Το βιβλίο του Ντάγκλας όμως πρότεινε έναν πιο ενδιαφέροντα τρόπο αντιμετώπισης του θέματος. Ένιωσα ότι θα μπορούσε να γίνει μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια και σ’ αυτό συμφώνησαν και οι παραγωγοί της Haut et Court. Οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσαμε να πάρουμε σα βάση τα κύρια συστατικά του βιβλίου και να τα αναμίξουμε με νέα στοιχεία ώστε να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό.

Πως γνωρίστηκε με τον πρωταγωνιστή του όμως; Ο Ίθαν Χωκ λέει:

Είχε έρθει ο Πάβελ να με βρει στο Old Vic που έπαιζα. Εγώ δεν τον γνώριζα τότε, η συμπρωταγωνίστριά μου όμως στο θέατρο μου είπε ότι ήταν το πιο hot όνομα σκηνοθέτη. Μετά συναντηθήκαμε σε μια άλλη μου παράσταση, στο Royal Court. Μέχρι τότε είχα προλάβει να δω τις ταινίες του και ήθελα να δουλέψω μαζί του. Ξανασυναντηθήκαμε στη Νέα Υόρκη και κάθε φορά πηγαίναμε κι ένα βήμα πιο μπροστά με το έργο. Συμμετείχα πραγματικά στη δημιουργία του και κατέληξε να γίνει ένας από τους αγαπημένους μου ρόλους.

Η Γυναίκα του Πέμπτου είναι η ένατη ταινία του Παβλικόφσκι, πρώτη μετά το Καλοκαίρι του Έρωτα μου, που το 2004 κέρδισε το βραβείο BAFTA Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας. Θα προβληθεί από τις 22 Μαρτίου και εκτός του Ίθαν Χοκ, πρωταγωνιστούν οι Κρίστιν Σκοτ Τόμας, Τζοάνα Κούλινγκ, Σαμίρ Γκουέσμι και Ντελφίν Σουιγιό.