Χριστουγεννιάτικο Box Office - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Χριστουγεννιάτικο Box Office

Χωρίς κατηγορία | 26-12-2011 |

Ο Tom Cruise και το Mission Impossible: Ghost Protocol είναι οι μεγάλοι “νικητές” του box office για το τριήμερο των Χριστουγέννων στην Βόρεια Αμερική, με εισπράξεις που φτάνουν τα 26.5 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά έχει κόψει εισιτήρια 59 εκατομμυρίων δολαρίων, από την πρεμιέρα της ταινίας στις 16 Δεκεμβρίου.

Στην δεύτερη θέση έχουμε το sequel του Sherlock Holmes από το Guy Ritchie. Το Sherlock Holmes: A Game of Shadows έβγαλε 17.8 εκατομμύρια δολάρια, εισπράξεις που εμφανίζουν μείωση 55% σε σχέση με το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Το ακολουθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked, του Mike Mitchell με 13.3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ συνολικά στις δέκα ημέρες που προβάλλεται έχει έσοδα που ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Danile Craig, Rooney Mara και ο σκηνοθέτης τους David Fincher βλέπουν τους εαυτούς τους και το The Girl with the Dragon Tattoo στην 4η θέση του Χριστουγεννιάτικου box office, με εισπράξεις 13 εκατομμυρίων δολαρίων (συνολικά έχει εισπράξει 21.4 εκατομμύρια δολάρια σε πέντε ημέρες προβολής). Μια θέση πιο κάτω το The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn με 9.1 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις. Σημειώνουμε πως η ταινία του Steven Spielberg μόλις έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ, παρά το ότι προβάλλεται εδώ και πολλές εβδομάδες στην Ευρώπη.

Το Τοp 10 του Αμερικάνικου Box Office για το τριήμερο των Χριστουγέννων είναι:

  1. “Mission: Impossible Ghost Protocol” – $26.5 εκατομμύρια
  2. “Sherlock Holmes: A Game of Shadows” – $17.8 εκατομμύρια
  3. “Alvin and the Chipmunks: Chip-Wrecked” – $13.3 εκατομμύρια
  4. “The Girl with the Dragon Tattoo (2011)” – $13 εκατομμύρια
  5. “The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn” – $9.1 εκατομμύρια
  6. “We Bought a Zoo” – $7.8 εκατομμύρια
  7. “New Year’s Eve” – $3 εκατομμύρια
  8. “Arthur Christmas” – $2.7 εκατομμύρια
  9. “The Twilight Saga’s Breaking Dawn Part I” – $2.1 εκατομμύρια
  10. “Hugo” – $2 εκατομμύρια