Τα πιο δημοφιλή... movie torrents του 2011 - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τα πιο δημοφιλή… movie torrents του 2011

Χωρίς κατηγορία | 26-12-2011 |

Το πρόβλημα της πειρατείας (και) στον κινηματογράφο είναι δεδομένο. Μπορούμε όμως να το εκμεταλλευτούμε για να δούμε, ποιες είναι οι προτιμήσεις όσων κατεβάζουν ταινίες.

Όπως θα δείτε στην λίστα, που παραθέτουμε στο τέλος του κειμένου, τα πιο δημοφιλή movie torrents είναι εκείνα των blockbusters. Στην πρώτη θέση φιγουράρει το Fast Five με 9.3 εκατομμύρια downloads, ενώ από κοντά βρίσκεται και το δεύτερο Hangover με 8.8 εκατομμύρια downloads. Το Thor της Marvel βρέθηκε στην 3η θέση με 8.3 εκατομμύρια, στην 4η θέση το Source Code με 7.9 εκατομμύρια και ακολουθεί το I’m Number Four με 7.7 εκατομμύρια downloads.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο μειωμένος αριθμός των downloads σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι στην πρώτη θέση βρισκόταν το Avatar με 16 εκατομμύρια downloads ενώ και ο μέσος όρος της λίστας είναι εμφανώς μειωμένος σε σχέση με το 2010. Αυτό οφείλεται σε εναλλακτικές μορφές νόμιμου διαμοιρασμού αρχειών, σε άλλες μορφές πειρατείας όπως το παράνομο streaming και βέβαια το ότι οι επιλογές των χρηστών “σκορπίζονται” σε ένα μεγάλο εύρος τίτλων.

Δείτε τα δέκα δημοφιλέστερα movie torrents για το 2011:

[via]