2 ταινίες σε 1 για μειωμένο μπάτζετ - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

2 ταινίες σε 1 για μειωμένο μπάτζετ

Χωρίς κατηγορία | 22-10-2011 |

Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος δεν είναι και τόσο σωστός. Το άρθρο αφορά τα sequels, που γυρίζονται το ένα μετά το άλλο χωρίς διακοπή (όπως ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών και Το Χόμπιτ), τακτική που μπορείς να την πεις και νέα μόδα στο Χόλιγουντ.

Πριν από λίγες ημέρες μάθαμε ότι οι επόμενες δύο ταινίες Transformers θα γυριστούν μαζί, για να μειωθεί έτσι το μπάτζετ τους. Ταυτόχρονα με την είδηση κυκλοφόρησαν και διάφορες φήμες, σχετικά με την συμμετοχή ή όχι του Michael Bay και την αντικατάσταση του Shia LaBeοuf από τον… Jason Statham! Η δεύτερη φήμη κανείς δεν ξέρει, πως ξεκίνησε, δεδομένο όμως είναι πως το internet έβαλε το χεράκι του. Λίγο η σχέση του Statham με την Rosie Huntington-Whiteley, λίγο ο πιο σκοτεινός χαρακτήρας, που λέγεται πως θέλουν οι δημιουργοί να δώσουν στην σειρά, το “κακό” δεν άργησε να γίνει, με τον Jason Statham να διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες, που αναπτύχθηκαν. Τοποθέτηση για ότι τον αφορά έκανε και ο Michael Bay, που δήλωσε πως δεν θα σκηνοθετήσει τις δύο επόμενες ταινίες και ότι θα προσηλωθεί σε άλλα projects.

Την είδηση για τα λεγόμενα Τ4 και Τ5 διαδέχθηκε η είδηση για τα δύο Fast and Furious (όπου και πάλι “παίζει” το όνομα του Statham), που επίσης θα γυριστούν μαζί και μάλιστα η πλοκή τους θα συνδέεται. Αυτή είναι μια σκέψη από την Universal, με τον σεναριογράφο Chris Morgan να την επεξεργάζεται, ενώ οι φήμες θέλουν και τον Justin Lin να επιστρέφει στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Αν και προσωπικά δεν διαφωνώ με τα sequels (υπό προϋποθέσεις) τακτικές σαν αυτές μάλλον εκτός του μπάτζετ, υπάρχει κίνδυνος να ρίξουν και την ποιότητα του τελικού αποτελέσματος. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν όλες αυτές οι φήμες κι αν θα τους “βγει”.