Θα δούμε την Sigourney Weaver στο Avatar 2; - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Θα δούμε την Sigourney Weaver στο Avatar 2;

Χωρίς κατηγορία | 12-10-2011 |

Στο sci-fi δεν πεθαίνεις ποτέ, σύμφωνα με τον James Cameron. Αφορμή για αυτή την φράση στάθηκε η συζήτηση για το sequel του Avatar και συγκεκριμένα για το αν θα δούμε σε αυτό την Sigourney Weaver, της οποίας ο χαρακτήρας (Dr. Grace Augustine) πέθανε στην ταινία. Ο σκηνοθέτης δεν το δέχτηκε αυτό σαν πρόβλημα. “Όταν έχεις μια σειρά επιστημονικής φαντασίας, ένα franchise επιστημονικής φαντασίας, ποτέ δεν πεθαίνεις, εκτός κι αν το DNA σου εξαφανιστεί από το σύμπαν!” εξήγησε για να προσθέσει “και φυσικά υπάρχουν τα ταξίδια στον χρόνο”.

Με λίγα λόγια υποστήριξε πως σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας έχεις πολλούς τρόπους για να “επαναφέρεις” έναν χαρακτήρα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, όχι και τόσο… παράξενοι, με τον πιο απλό από αυτούς να είναι η μη γραμμική αφήγηση στην ταινία. “Πολλά συμβαίνουν στον πλανήτη πριν εμφανιστεί εκείνη, ακόμα και πριν συναντηθεί με τον Jake.” λέει ο James Cameron. “Βρίσκετε στον πλανήτη ήδη για δεκαπέντε χρόνια, δεν ξέρω…”. Τελικά ο δημιουργός της ταινίας είπε πως έχει ήδη πει πολλά για το Avatar 2 και 3 δεξιά κι αριστερά και τελικά συνδυάζοντας τα μπορείς να βγάλεις το στόρι…

Παρ’ όλα αυτά η αρχική του αντίδραση στην ερώτηση ήταν κάπως… αρνητική, αφού απάντησε πως ποτέ δεν είπε ότι η Weaver θα είναι στο Avatar 2, από την άλλη στην συνέχεια φάνηκε να δικαιολογεί το πως θα μπορούσε να επιστρέψει!

Διαβάστε το απόσπασμα της συνέντευξης:

Sigourney is giving you the award tonight, and she’s supposed to be in Avatar 2, despite her character dying in the first Avatar.
Did I say she was going to be in Avatar 2? [Grins.]

She said she was.
Well, I don’t want to disabuse her of that fantasy. But have you ever heard of nonlinear storytelling? A lot happens on that planet before she shows up, and before Jake shows up to join her. She’s there for fifteen years ahead of time. I don’t know, but I wouldn’t jump to conclusions. And I’ve already said way too much about Avatar 2 and 3 here and there, but people piece it together like those voice cameos and tell the whole story!

Okay, I just wanted to make sure it wasn’t like what they did to Ripley when she died.
Okay, here’s the deal. When you have a science-fiction series, a science-fiction franchise, you’re never dead, unless your DNA is expunged from the universe. And then there’s always time travel!

 

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη (στα Αγγλικά) εδώ. Θα επιστρέψει τελικά η Sigourney Weaver στον πλανήτη του Avatar; Μόνο ο δημιουργός της ταινίας το ξέρει αυτό…

Σχετικά με τα μελλοντικά του σχέδια ο Cameron δήλωσε πως δεν έχει στο μυαλό του τίποτα άλλο πέρα από τις επόμενες δύο ταινίες Avatar.

[via]