Για 5η χρονιά μικρού μήκους φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Για 5η χρονιά μικρού μήκους φεστιβάλ στην Θεσσαλονίκη

Χωρίς κατηγορία | 9-10-2011 |

Το 5ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Ταινιών της Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, μέχρι και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, απέναντι από τον Λευκό Πύργο.

Το TiSFF θα προβάλλει και φέτος τις καλύτερες ταινίες ξένων και Ελλήνων σκηνοθετών και 5 ειδικά αφιερώματα:

  • Sarajevo City of Film
  • KIMUAK , Filmoteca Vasca
  • ONE TAKE Festival, from Croatia
  • Athens Short Film Festival Psarokokalo
  • τα καλύτερα Γαλλικά animation του 2011

Από την πρώτη του διοργάνωση ως AZA Short Film Festival το 2007, ήταν προφανές οτι το σινεμά υψηλής ποιότητος είναι ο μοναδικός του στόχος! Απόδειξη οτι έργα που έχει προβάλει έφτασαν μέχρι τα βραβεία ΟΣΚΑΡ, τα γαλλικά ΣΕΖΑΡ και δεκάδες άλλα βραβεία σε διεθνή φεστιβάλ.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το TiSFF προβάλλει όλο τον χρόνο τους πιο ταλαντούχους Έλληνες σκηνοθέτες, και την Θεσσαλονίκη, σε ξένα φεστιβάλ ( Μπρίστολ, Λονδίνο, Λισαβώνα, Πόρτο, Βελιγράδι, Σμύρνη, Εσκισεχίρ), στην Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβο, Χίο, ακόμη και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας στην Αθήνα.

Με εξαιρετική χαρά θα έχουμε και φέτος την σημαντική παρουσία του σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη και τον Γιώργο Ζώη, σκηνοθέτη του πολυβραβευμένου CASUS BELLI, που ελπίζουμε να το δούμε στην πεντάδα τών ΟΣΚΑΡ 2012.

Δυστυχώς, λόγω της οικονομικής κρίσης, ακυρώθηκε η προγραμματισμένη παρουσία του μεγάλου Μπρούνο Γκανζ πού πρωταγωνιστεί στο BROT τού Αχμέτ Τάς και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ του Σαράγιεβο.

Με την κινηματογραφική ποιότητα των αυστηρά επιλεγμένων ταινιών, και την παρουσία του Γιάννη Οικονομίδη και Γιώργου Ζώη για ανοικτή συζήτηση με όλους τους σινεφίλ, το 5ο TiSFF εγγυάται για μια ακόμη χρονιά μια αξέχαστη σινεφίλ απόλαυση.

Το TiSFF οργανώνεται από την THESS FEST, μη-κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρία.

Δελτίο Τύπου