Τίτλοι τέλους για το αnimasyros 4.0 [+video] - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Τίτλοι τέλους για το αnimasyros 4.0 [+video]

Χωρίς κατηγορία | 22-9-2011 |

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Διεθνές Φεστιβάλ + Φόρουμ Κινουμένων Σχεδίων αnimasyros 4.0. Το φεστιβάλ, που αποτύπωσε με ακρίβεια το γίγνεσθαι της παγκόσμιας animation σκηνής, αναγνώρισε την σπουδαία άνθηση της ελληνικής παραγωγής και έφερε στην Σύρο σπουδαίους δημιουργούς και δουλειές από κάθε γωνιά του πλανήτη, ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείων του διαγωνιστικού τμήματος.

«Για την πρωτοποριακή χρήση του μέσου, τη φαντασία και τον παιγνιώδη χαρακτήρα της» ειδική μνεία έλαβε η ταινία “Das Haus” του David Buob από την Γερμανία.

Ειδική μνεία έλαβε και η ταινία “Luminaris” του Juan Pablo Zaramella από την Αργεντινή, χάρη «στην εξαιρετική ιστορία αγάπης που διηγήθηκε, το σενάριο, το ρυθμό, την αισθητική, το χιούμορ και την δημιουργική της χρήση του pixilation».

Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ τέλος απονεμήθηκε στην ταινία “My mother’s coat” της Μαρίας Μαργκό Τσακίρη Σκανάτοβιτς από την Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο: την βαθιά ειλικρινή και ευαίσθητη διήγηση μιας γυναίκας για την σχέση με την μητέρα της, που κέρδισε κοινό και κριτική επιτροπή χάρη στην λιτότητα και την εκφραστική της ποιότητα. Η απονομή του Μεγάλου Βραβείου για πρώτη φορά σε ελληνικό animation αποτέλεσε την καλύτερη αναγνώριση της διαρκώς ανοδικής πορείας της εγχώριας δημιουργίας.

Εκτός από βραβεία, το αnimasyros 4.0 περιλάμβανε προβολές 130 ταινιών από 45 χώρες, αφιερώματα, επαγγελματικό φόρουμ, εκπαιδευτικά εργαστήρια, παράλληλες εκδηλώσεις και εκλεκτούς καλεσμένους με Χολιγουντιανό αέρα, ανάμεσα στους οποίους οι Jim Capobianco (Pixar) και Cassidy Curtis (Dreamworks) που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των νεαρών φίλων του animation και υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα.

Πραγματική γιορτή του animation, με παρόντες δημιουργούς, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους φορέων, υποστηρικτές, εθελοντές και πλήθος κοινού σε κάθε προβολή του κατάμεστου ιστορικού θεάτρου «Απόλλων», το αnimasyros 4.0 ανέδειξε, σύμφωνα και με τα λόγια της κριτικής επιτροπής, «την πραγματική δύναμη της τέχνης της εμψύχωσης, δηλαδή την ικανότητά της να δείχνει όλα εκείνα που δύσκολα μπορούν να εκφραστούν με άλλα μέσα».

Τέλος, το COSMOTE ΚΑΡΤΟΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, μέγας χορηγός του Φεστιβάλ, καλεί καλλιτεχνικές ομάδες από όλον τον κόσμο, να δημιουργήσουν το δικό τους animation clip για το COSMOTE ΚΑΡΤΟΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα video τους μέσω της ιστοσελίδας της COSMOTE (www.cosmote.gr) έως τις 11/12/2011, ενώ θα αναδειχθούν 3 video των οποίων οι δημιουργοί θα λάβουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 4,500€ σε μετρητά. Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί μετά το τέλος του διαγωνισμού.

Δείτε την νικήτρια ταινία του μεγάλου βραβείου του φεστιβάλ:

[vimeo id=”13281807″ width=”630″ height=”505″]

Disclaimer: το Cinefreaks είναι χορηγός επικοινωνίας του animasyros 4.0