Horrible Bosses - Seth Gordon (2011) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Horrible Bosses – Seth Gordon (2011)

Χωρίς κατηγορία | 18-7-2011 |

[youtube id=”mh9cG5dzs-U” width=”630″ height=”505″]

Ο Νικ (Τζέισον Μπέιτερμαν) δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα και υπομένει τα πάνδεινα από το διεστραμμένο αφεντικό του, τον Χάρκεν (Κέβιν Σπέισι) προσμένοντας επιτέλους μία προαγωγή. Αλλα τώρα πια ξέρει ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Στο μεταξύ, ο βοηθός οδοντογιατρού Ντέιλ (Τσάρλι Ντέι) προσπαθεί να διατηρήσει την αυτοκυριαρχία του απέναντι στις «ερωτικές επιθέσεις» που του εξαπολύει η Δρ. Τζούλια Χάρις (Τζένιφερ Άνιστον). Και ο λογιστής Κερτ (Τζέισον Σουντέικις) μόλις έχει μάθει ότι το νέο και διεφθαρμένο του αφεντικό, ο Πέλιτ (Κόλιν Φάρελ), όχι μόνο έχει βαλθεί να καταστρέψει την καριέρα του, αλλά σχεδιάζει και να ρίξει τοξικά απόβλητα σε μία αστική περιοχή.

Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν όταν το αφεντικό σου είναι έτσι; Η παραίτηση δεν είναι επιλογή, για τους ήρωες μας. Απλά κάποιος πρέπει να τους βάλει στη θέση τους. Έτσι με τη βοήθεια λίγων ποτών παραπάνω και με κάποιες συμβουλές από έναν πρώην κατάδικο, αμφίβολης αξιοπιστίας (Τζέιμι Φοξ), ο Νικ, ο Ντέιλ και ο Κερτ βάζουν σε εφαρμογή ένα πολύπλοκο, αλλά φαινομενικά δοκιμασμένο σχέδιο για να απαλλάξουν τον κόσμο από τα αφεντικά τους… μια για πάντα! Αλλά ακόμη και τα πιο σωστά οργανωμένα σχέδια είναι τόσο καλά, όσο και το μυαλό που τα σχεδιάζει.

Καθώς οι δύσκολες μέρες διαδέχονται η μία την άλλη, οι από χρόνια φίλοι Νικ, Ντέιλ και Κερτ συναντιούνται για να πιουν μερικά ποτά, να πουν τα βάσανά τους και να συζητήσουν, για τα όσα τραβούν από τους προϊσταμένους τους. Τον Χάρκεν, το υπερ-συγκεντρωτικό αφεντικό του Νικ, που ενσαρκώνει ο Κέβιν Σπέισι, τον Πέλιτ, τον αναίσθητο κληρονόμο της εταιρείας του πατέρα του και βασανιστή του Κερτ, που ενσαρκώνει ο αγνώριστος Κόλιν Φάρελ, και την Τζούλια Χάρις, την οδοντίατρο – αρπακτικό, που παίζει η Τζένιφερ Άνιστον, σ’ ένα ρόλο, στον οποίο δεν την έχουμε ξαναδεί…

Πάνω στη συζήτηση και τα ποτά, οι τρεις φίλοι καταλήγουν στο να σκέφτονται το πόσο καλύτερες θα ήταν οι ζωές τους και οι καριέρες τους αν τα μισητά αφεντικά τους έβγαιναν από τη μέση. Πόσο καλύτερα θα ήταν αν τους έβρισκαν μία μέρα πεθαμένους. Πόσο πολύ θα τους άξιζε να πεθάνουν… Και αυτό δεν είναι και πολύ δύσκολο. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν.

Το πρόβλημα είναι, ότι πέρα από το θυμό τους, τις στιγμιαίες φαντασιώσεις τους και τις περιορισμένες γνώσεις που έχουν από τα αμέτρητα επεισόδια “Law & Order” που έχουν παρακολουθήσει, στην πραγματικότητα δεν έχουν τα προσόντα, την εμπειρία και σίγουρα δεν είναι ικανοί για να δολοφονήσουν τα αφεντικά τους. Γεγονός που τους ωθεί να επιστρατεύσουν -σε τιμή ευκαιρίας – τον πρώην κατάδικο Τζόουνς, τον οποίο παίζει ο Τζέιμι Φοξ.

Από αυτό το σημείο και μετά, «ξεκινά μία ιστορία όπου το ένα γεγονός πυροδοτεί το άλλο, και η οποία εξελίσσεται όλο και γρηγορότερα και πιο τρελά, μέχρι εκεί που δεν υπάρχει σημείο επιστροφής,» εξηγεί ο σκηνοθέτης, που αναφέρει ότι το σενάριο της ταινίας “Αφεντικά για Σκότωμα” τον έκανε να γελάσει μέχρι δακρύων.

Και δεν έχει άδικο. Η ταινία “Horrible Bosses” – “Αφεντικά για Σκότωμα”, είναι μια όμορφη και πάνω απ’ όλα, έξυπνη κωμωδία που σέβεται τον θεατή της, σε αντίθεση με τόσες άλλες, που κυκλοφορούν…

Έτος: 2011 | Xώρα: ΗΠΑ | Διάρκεια: 98 λεπτά | Σκηνοθεσία: Seth Gordon | Σενάριο: Michael Markowitz | Παίζουν: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis.