Ο Χάρι Πότερ γράφει ιστορία - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Χάρι Πότερ γράφει ιστορία

Χωρίς κατηγορία | 18-7-2011 |

Μπορεί η σειρά ταινιών Χάρι Πότερ να μην σας λέει τίποτα, άλλα υπάρχουν εκατομμύρια φανατικοί θεατές και αναγνώστες, που είναι αρκετοί για να κάνουν τον νεαρό μάγο (πλέον δεν μπορείς να τον λες μικρό) θρύλο. Με αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια συνολικές εισπράξεις, πλέον κατέχει και το ρεκόρ του μεγαλύτερου ανοίγματος στο πρώτο του Σαββατοκύριακο στις κινηματογραφικές αίθουσες!

Τι κι αν όπως λέγεται (δεν έχω δει ακόμη την ταινία) υπάρχουν αρκετές λεπτομέρειες, και μάλιστα σημαντικές, που αναφέρονται στο βιβλίο και στην ταινία παραλείπονται;  Ο κινηματογραφικός χρόνος είναι πολύτιμος και δύσκολα μπορείς να κάνεις μια πιστή μεταφορά στο μεγάλο πανί και οι φαν του ήρωα της Ρόουλινγκ δεν κολλάνε σε τέτοιες λεπτομέρειες. Οι Κλήροι του Θανάτου Μέρος Δεύτερο έκοψαν εισιτήρια, που αναλογούν σε 168.6 εκατομμύρια δολάρια, 10.2 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα από το άνοιγμα στις ΗΠΑ του Σκοτεινού Ιππότη του Κρίστοφερ Νόλαν.

Ακόμη πιο εντυπωσιακά είναι τα νούμερα αν εξετάσουμε τις επιδόσεις της τελευταίας ταινίας της σειράς σε όλο τον κόσμο κι όχι μόνο στην Αμερική: 307 εκατομμύρια δολάρια, που ανεβάζουν τις συνολικές εισπράξεις για το τριήμερο, που μας πέρασε στα 476 εκατομμύρια δολάρια περίπου.  Έτσι ξεπέρασε και την κορυφαία σε αντίστοιχο άνοιγμα εισπράξεων ταινία της σειράς, Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκηψ, των 394 εκατομμυρίων δολαρίων.