TEDxThessaloniki 2011 - Why Not? (κερδίστε δωρεάν εισιτήριο) - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

TEDxThessaloniki 2011 – Why Not? (κερδίστε δωρεάν εισιτήριο)

Χωρίς κατηγορία | 23-3-2011 |

Για δεύτερη χρονιά το TEDxThessaloniki κάνει την “εμφάνιση” του στην Θεσσαλονίκη, με στόχο τι άλλο; Να βγάλει τις καλές και καινοτόμες ιδέες από το συρτάρι και να τις διαδώσει στο κοινό! Φέτος το θέμα είναι το “Why Not” και 14 ομιλητές, 2 performers και εκατοντάδες κόσμου καλούνται να συγκεντρωθούν στο Ολύμπιον στις 2 Απριλίου, στις 12 το μεσημέρι για να πούνε… Γιατί όχι;

Mέρος του πρώτου Δελτίου Τύπου, που είχε στείλει η ομάδα του TEDxThessaloniki αναφέρει τα εξής:

H ομάδα του TEDx Thessaloniki ανακοινώνει επίσημα το δεύτερο TEDxThessaloniki, με τίτλο Why Not? [Γιατί Όχι;], το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Απριλίου 2011 στο Ολύμπιον. Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου βρίσκονται η καινοτομία και γενικότερα οι διαφορετικές ιδέες που ανταποκρίνονται στο γενικότερο κάλεσμα «Γιατί Όχι;». Το TEDxThessaloniki φέρνει την εμπειρία του TED και στην πόλη μας για μια μέρα, με τη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων ομιλητών από τους τομείς της Τεχνολογίας, των Επιχειρήσεων, της Δημοσιογραφίας, της Πολιτικής, της Ψυχαγωγίας, της Τέχνης και του Design.

Το TEDx είναι ένα πρόγραμμα τοπικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται ανεξάρτητα σε πόλεις όπως τη Νέα Υόρκη, το Σίδνεϋ, το Ντουμπάι, το Λονδίνο, το Άμστερνταμ κ.α. και κάθε φορά προβάλει ιδέες που αξίζει να διαδοθούν. Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική διοργάνωση που οργανώνεται από εθελοντές και διατηρεί τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του TED.

Το πρώτο TEDx Thessaloniki πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαϊου 2010 στο ιστορικό θέατρο Ολύμπιον στο κέντρο της πόλης και παρουσίασε τέσσερις ομιλητές. Φέτος διευρύναμε τη διοργάνωση περιλαμβάνοντας περισσότερους Έλληνες και ξένους ομιλητές. Κάθε ένας από τους ομιλητές έχει ξεχωρίσει στον τομέα του και όλοι είναι έτοιμος να μοιραστεί μια συναρπαστική Why Not? ιστορία με το κοινό. Ανάμεσα τους έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τον Απρίλιο:

Paul Lewis, Special Projects Editor στον Guardian ανακηρύχθηκε Ρεπόρτερ της Χρονιάς στα Βρετανικά Δημοσιογραφικά Βραβεία 2010 για την επαναστατική χρήση των social media στην δημοσιογραφία.

Rob Thompson, Principal Designer στην Nokia και βραβευμένος product designer, συγγραφέας και πρώην Λέκτορας στο Royal College of Art και στο Central Saint Martins, στο Λονδίνο.

Onic V. Palandjian, Venture Capitalist με 19 χρόνια εμπειρίας σε Ευρώπη και ΗΠΑ, συνιδρυτής της Capital Connect Venture Capital και επενδυτής στην Herco SA & Mavin SA.

Eileen Botsford Velissaropoulos, New Media Public Artist, που εργάζεται σε ένα μεγάλο εύρος από on-site και on-line projects και έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις διεθνώς είτε ως μέλος ομάδας καλλιτεχνών είτε μόνη της.

Νίνα-Μαρία Πασχαλίδου

Φυσικά οι ομιλητές δεν σταματούν εκεί! Πρόσφατα ανακοινώθηκε ο Tim Bradshaw, συντάκτης των Financial Times του Λονδίνου, η συγγραφέας Λένα Διβάνη, ο επιστήμονας και μουσικός Θανάσης Κωνσταντόπουλος, η ακτιβίστρια Gabriela Scheiner, ο προπονητής και αθλητής με αναπηρικό αμαξίδιο Παναγιώτης Χρυσοβέργης, η δημοσιογράφος και φωτογράφος Νίνα Πασχαλίδου παραγωγός της σειράς ντοκιμαντέρ Εξάντας μαζί με τον επίσης παραγωγό και σκηνοθέτη Νίκο Κατσαούνη.

Από μουσικής πλευράς έχουμε την συμμετοχή της Μαριέττας Φαφούτη, που θα πραγματοποιήσει ένα acoustic performance, ενώ στην σκηνή του Ολύμπιον θα εμφανιστεί και η θεατρική ομάδα Ακτίς Αελίου.

Στο www.tedxthessaloniki.com μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τους ομιλητές άλλα και το πρόγραμμα, ενώ μπορείτε να γραφτείτε ώστε να έχετε την δυνατότητα αγοράς εισιτηρίου (τιμή εισιτηρίου 25 ευρώ) για το event.

Το Cinefreaks είναι χορηγός επικοινωνίας του TEDxThessaloniki 2011 με θέμα “Why Not”!

ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ TEDxThessaloniki!

Η ομάδα του TEDxThessaloniki προσφέρει στους Cinefreaks ένα δωρεάν εισιτήριο για το event το Σάββατο 2 Απριλίου 2011! Το μόνο που έχετε να κάνετε για να το κερδίσετε είναι να στείλετε ένα email στο contest[at]cinefreaks.gr με τίτλο TEDxThessaloniki, μέχρι την Δευτέρα 28 Μαρτίου τα μεσάνυχτα. Σαν κείμενο μας γράφετε απλά το ονοματεπώνυμο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ο νικητής που θα προκύψει έπειτα από κλήρωση θα ειδοποιηθεί για το πως θα παραλάβει το εισιτήριο του.

*αντί για [at] προφανώς βάζετε @.