Ο Φρόντο επιστρέφει στην Μέση Γη - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Φρόντο επιστρέφει στην Μέση Γη

Χωρίς κατηγορία | 8-1-2011 |

Αλήθεια πως είναι δυνατόν να εμφανίζεται σε μια ταινία, και συγκεκριμένα στο Χόμπιτ, ένας χαρακτήρας, που δεν είχε γεννηθεί καν όταν διαδραματίζονταν τα γεγονότα, που αφηγείται;

Για όλα έχει λύση ο Peter Jackson, που κάλεσε τον Elijah Wood να φτιάχνει τις βαλίτσες του και να ετοιμάζεται… για την Μέση Γη! Γιατί ο Φρόντο, ένας από τους πρωταγωνιστές, και ίσως ο σημαντικότερος, του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, θα εμφανίζεται και στις δύο ταινίες Χόμπιτ. Έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του ηθοποιού, κάτι που είχε συμβεί και στην περίπτωση της Cate Blanchett, ενώ αν και δεν υπάρχει κάτι επίσημο, φημολογείται και η συμμετοχή των Ian McKellen, Andy Serkis και Orlando Bloom.

Ποιος θα είναι όμως ο ρόλος του Φρόντο σε μια ιστορία, στην οποία δεν είχε καμία συμμετοχή; Πολύ απλός και ίσως ασήμαντος! Γιατί ο Tolkin υπολόγιζε χωρίς τον Jackson,  που θα εμφανίζει τον Φρόντο να διαβάζει την ιστορία του θείου του Μπίμπο, την ιστορία του Χόμπιτ δηλαδή! Όπως θα θυμάστε στην τριλογία του Άρχοντα ο Μπίμπο άφησε ένα βιβλίο, όπου είχε καταγράψει τις περιπέτειες του, το οποίο ολοκλήρωσε ο ανιψιός του Φρόντο. Εκεί είδαμε το δεύτερο μισό της ιστορίας και αυτό που περιμένουμε είναι να δούμε το πρώτο, όπως υποτίθεται θα μας το διηγείται ο χαρακτήρας του Elijah Wood.

Ανέστης Χατζηδιάκος