Ο Τουρίστας - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Ο Τουρίστας

Χωρίς κατηγορία | 15-1-2011 |

[youtube id=”GrqpKEOF8uw” width=”630″ height=”505″]

O Johnny Depp και η Angelina Jolie πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία… αγάπης. Κάπως έτσι καταλήγει να είναι το The Tourist, του Florian Henckel von Donnersmarck, γιατί στην πραγματικότητα ξεκινά λίγο διαφορετικά.

Η Jolie, κατά πως το συνηθίζει, υποδύεται την Elise μια πράκτορα, αυτή την φορά της Interpol που ερευνά έναν φόνο. Ο ύποπτος είχε παλαιότερα σχέση μαζί της και για να τον εντοπίσει εκμεταλλεύεται έναν Αμερικανό τουρίστα, τον Frank, που υποδύεται ο Depp.

Λίγο η πρόσφατη ερωτική του απογοήτευση, λίγο το ρομαντικό περιβάλλον της Βενετίας, εκείνος δεν αργεί να πιστέψει ότι η εντυπωσιακή γυναίκα είναι ερωτευμένη μαζί του. Βέβαια αντί για τα δίχτυα του έρωτα, βρίσκεται μπλεγμένος στα  επικίνδυνα δίχτυα συνωμοσίας…

Κριτική: Αρχικά είχαν δημιουργηθεί πολλές προσδοκίες όμως κάπου η ταινία δεν φτάνει στο αναμενόμενο. Η ταινία βασίζεται κυρίως στις μαγευτικές εικόνες της Βενετίας και κυρίως στην πάντα εντυπωσιακή Αντζελίνα. Η ερμηνεία του Johnny Depp κυμαίνεται σε σταθερά καλά επίπεδα χωρίς ωστόσο να  έχεις τις γνώριμες εκλάμψεις του. Μια κοσμοπολίτικη ταινία με ρομαντική ατμόσφαιρα και ένα κάποιου είδους μυστήριο και σασπένς.

Η ταινία είναι ένα  ριμέικ της γαλλικής “Anthony Zimmer” (2005) με την Σοφί Μαρσό που στην Ελλάδα βγήκε κατευθείαν σε dvd. Σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο Γερμανός Florian Henckel von Donnersmarck («Οι ζωές των άλλων»).  Η ταινία κατάφερε τελικά να κερδίσει τρεις υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα (Καλύτερη Κωμική ή Μουσική ταινία, Ανδρικού και Γυναικείου ρόλου)!

Παρουσίαση: Ανέστης Χατζηδιάκος

Κριτική: Χάρης Σακέλλιος

Έτος: 2010
Χώρα: Ηνωμένες Πολιτείες, Ιταλία
Διάρκεια:
Σενάριο: Julian Fellowes
Σκηνοθεσία: Florian Henckel von Donnersmarck
Ηθοποιοί: Angelina Jolie, Johnny DeppPaul Bettany, Timothy Dalton