5ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

5ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών

Χωρίς κατηγορία | 13-12-2010 |

Μετά από πέντε συνεχείς χρονιές επιτυχημένης παρουσίας στην Αθήνα, το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών ανεβαίνει και πάλι στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει τις καλύτερες ταινίες της παγκόσμιας παραγωγής.

Το Φεστιβάλ υποδέχθηκε, για το Διαγωνιστικό Μέρος, το αθηναϊκό κοινό φέτος τον Οκτώβριο  στο Ινστιτούτο Θερβάντες, όπου μέσα σε εφτά ημέρες προβλήθηκαν ταινίες από διάφορα επιστημονικά πεδία και βραβεύτηκαν οι καλύτερες συμμετοχές από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και από το κοινό.

Ακριβώς μετά το τέλος του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 13, 14 και 15 Δεκεμβρίου, στο Ολύμπιον, στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, από τις 19.30 μέχρι τις 23.00, το Φεστιβάλ, με μεγάλη χαρά, ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στη Θεσσαλονίκη.

Το CAID Societas Scientia et Ars – διοργανωτής του Φεστιβάλ- σας συστήνει ένα φεστιβάλ που συνδυάζει την τέχνη του κινηματογράφου και την επιστημονική γνώση. Όταν η βιολογία, η φυσική, η αστρονομία και τα μαθηματικά μπαίνουν στην κινηματογραφική αίθουσα και συναντούν το κοινό, με εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και την ιδιαίτερη ματιά ταλαντούχων σκηνοθετών, τότε η επιστήμη γίνεται ψυχαγωγία.

Πληροφορίες 210 8945945

http://isffa.blogspot.com

www.caid.gr/isffa

caidbase@otenet.gr

13/12 – 15/12,
από τις 7.30 μ.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας, στο Ολύμπιον.

Note: Για την είδηση, όπως και όλες τις δωρεάν εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης μας ενημερώνει το forfree|thess!