Βραβεύεται το The Social Network - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Βραβεύεται το The Social Network

Χωρίς κατηγορία | 13-12-2010 |

Τρεις ενώσεις κριτικών κινηματογράφου, από το Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη και Βοστόνη, βράβευσαν την τελευταία ταινία του David Fincher.

Το The Social Network επιλέχθηκε από τους κριτικούς ως η καλύτερη ταινία, άλλα δεν ήταν αυτό το μόνο βραβείο.

Στο Λος Άντζελες ο David Fincher πήρε το βραβείο σκηνοθεσίας, μαζί με τον Olivier Assayas του “Carlos”, ενώ και ο Aaron Sorkin τιμήθηκε για το σενάριο του, κάτι που συνέβη και στην Βοστόνη. Εκεί ο Jesse Eisenberg πήρε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού, μαζί με τον Colin Firth (για την ερμηνεία του στο The King’s Speech), ο Fincher επίσης το βραβείο σκηνοθεσίας άλλα και οι Trent Reznor και Atticus Ross το βραβείο για την μουσική της ταινίας του Facebook.

Αντίστοιχα στην Νέα Υόρκη το The Social Network απέσπασε τρεις διακρίσεις, ως καλύτερη ταινία, καλύτερο σενάριο και καλύτερη σκηνοθεσία, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι οι κριτικοί της Νέας Υόρκης βράβευσαν τον James Franco ως καλύτερο ηθοποιό, για την ερμηνεία του στην ταινία 127 Ώρες.

Βραβεία επίσης απέσπασε και Ο Μαύρος Κύκνος του Aronofsky, με την Natalie Portman να επιλέγεται ως η καλύτερη ηθοποιός στην Νέα Υόρκη και την Βοστόνη, άλλα να χάνει την πρωτιά από την Kim Hye-Ja για το Mother στο Λος Άντζελες.

Ανέστης Χατζηδιάκος