Due Date - Cinefreaks.gr Cinefreaks.gr

Due Date

Χωρίς κατηγορία | 26-11-2010 |

[youtube id=”Hd_aN0LAgMo” width=”630″ height=”505″]

Robert Downey Jr και Zack Gallifianakis… μαζί. Δύο ονόματα, που από μόνα τους ίσως και να αρκούν για να μας πείσουν να παρακολουθήσουμε την νέα road movie του σκηνοθέτη του Hangover Todd Phillips.

Ο μελλοντικός πατέρας Peter Highman πρέπει οπωσδήποτε να προλάβει την γέννηση του πρώτου του παιδιού, άλλα για να τα καταφέρει θα πρέπει να ταξιδέψει για αρκετά μίλια με τον wannabe ηθοποιό Ethan Tremblay, που όμως δεν είναι και ο ιδανικότερος συνεπιβάτης! Στο cast βλέπουμε εκτός των άλλων και τους Jamie Foxx και Michelle Monaghan, ενώ η ταινία αναμένεται να προβληθεί στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο του 2010.

Ανέστης Χατζηδιάκος

O Todd Philips επιστρέφει μετά το hangover με μια νέα road movie βαδίζοντας στην ίδια επιτυχημένη συνταγή. Το στόρυ έχει ως εξής: Ο μελλοντικός πατέρας Peter Highman πρέπει οπωσδήποτε να προλάβει την γέννηση του πρώτου του παιδιού, άλλα για να τα καταφέρει θα πρέπει να ταξιδέψει  με τον wannabe ηθοποιό Ethan Tremblay, ο οπόιος αποδεικνύεται από τους πιο ανυπόφορους ανθρώπους στον πλανήτη.

Οι κωμωδίες ηλιθίων(ηλίθιος και πανηλίθιος κάτι τρέχει με την Μαίρη κτλ) αφού έκαναν μια κάμψη για μερικά χρόνια “αναστήθηκαν” στα χέρια του Τodd Philps ΄χαρη στα ευφάνταστα σενάρια που διαλέγει, αλλά και στον εκπληκτικό, “δικό μας”, Ζακ Γαλυφιανάκη, ο οποίος έχει πλέον καθιερωθεί(και όχι άδικα) ως ένας από τους κορυφαίους κωμικούς της γενιάς του. Μαζί του ο Robert Downy Jr που επιστρέφει σε κωμωδία μετά το συμπαθητικό tropic thunder και επιβεβαιώνει ότι το χει! Michelle Monaghan και o οσκαρικός Jamie Fox συμπληρώνουν το καστ μιας πολύ συμπαθητικής κωμωδίας. Οι φαν του είδους θα την δουν περιμένοντας βεβαίως βεβαίως το sequel του Hangover το οποίο βγαίνει μέσα στο 2011.

Κλείνοντας, μια παρατήρηση..οι σεναριογράφοι έχουν δανειστεί(sic) πολλά από το planes,trains and automobiles(1987), αλλά είπαμε δύσκολα υπάρχει παρθενογένεση πια! Ο ελληνικός τίτλος ακόμα μια φορά απαράδεκτος(μη σπρώχνεις, έρχομαι!).

Δημήτρης Γκιούλος

Είδος: Κωμωδία

Σκηνοθέτης: Todd Phillips

Παίζουν: Robert Downey Jr, Zack Gallifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx.